MySound.bg

Рут Колева тръгва на второ турне в Китай

11.04.19 / 00:02

Рут Колева тръгва на второ турне в Китай

Околосветското музикално пътешествие на Рут Колева продължава с динамични темпове и през настоящата година.
 
След десетки успешни концерти в Азия и Европа, изпълнителката се подготвя усилено за второто си турне в Китай, което започва след няколко седмици. Съвсем скоро певицата получи и официална покана да представи България на престижния форум "16+1" в Пекин. Той ще се проведе в началото на месец май и е с фокус икономическите отношения между Китай и Източна Европа.
 
Преди няколко дни Рут Колева изнесе два поредни концерта в най-новия клуб за жива музика в Токио - LDH Kitchen Haneda в компанията на музикантите Кеске Уасабе, Ивасаги Ори и Върнън Кийт. По време на престоя си в Япония, певицата ще запише два сингъла с легендарната японска група Kyoto Jazz Massive, които се предвижда да излязат до края на годината. 
 
Това не е първото успешно участие в Япония за българската соул изпълнителка. Още през 2016-а тя получи награда за най-добра вокалистка от Интер FM радио в Страната на изгряващото слънце, а след това впечатли стотици фенове с концерта си в легендарния Cotton Club в Токио.
 
В края на май Колева ще стартира своето второ европейско турне. Заедно групата си The Fingertones вокалистката ще покори отново едни от най-добрите клубове за жива музика на континента.
 
Повече за изявите на неуморната певица - на следните адреси: 
 
http://ruthkoleva.com
http://instagram.com/ruthkoleva
http://facebook.com/ruthkolevamusic