MySound.bg

Руските симфо блек метъли Welicoruss атакуват

10.05.19 / 23:59

Руските симфо блек метъли Welicoruss атакуват

След няколко години на трескаво съсредоточаване, примесено с редовни турнета из Европа, руската симфонична блек метъл банда Welicoruss е готова да представи новия си албум "Siberian Heathen Horde".
 
В концертния ѝ график е и изява в столичния клуб Live & Loud на 10 май.
 
Актуалният диск на руснаците абсорбира мрачната атмосфера на вещаещите лоша поличба дълбини на сибирските гори, жречески песни от древни цивилизации, забравени божества и скрити измерения. Този проект със сигурност ще промени виждането ви за групата и ще ви накара да погледнете на симфоничния блек метъл по съвсем нов начин, внасяйки на преден план нещо ново, прогресивно и експериментално, коментират организаторите.
 
През четирите години, прекарани в Европа, Welicoruss е изнесла повече от 400 концерта, като някои от тях са на най-големите метъл фестивали (Hellfest, Made Of Metal, Wave Gothic Treffen, Ragnarok и др.) и е доказала статуса си на истински оригинална банда.
 
Подкрепа от родна страна ще окажат нашите Historian. Идеята за бандата се ражда спонтанно като солов проект покрай един от множеството конкурси във форума за музиканти на metal-archives. През 2013 година са записани три песни, с които проектът участва в годишния конкурс. Следва затишие, през което се раждат и част от песните за предстоящия албум.
 
През 2017 година е сформирана и банда в пълен състав, включваща членове на групите Inspell, Axecutor, hereAndNow и From Тhe Waters Оf Lake. През 2018 година формацията активизира концертната си дейност с участие във WoA Metal Battle, съпорт за Ghoatwhore и Батюшка и много съвместни гигове с групи от България. Първото EP - "Scroll I - Perdition", включващи създаденото до момента, излиза през септември същата година. Тече усилена работа по завършването на пълнометражния дебютен албум.
 
Билети - само на място на цена 15 лв.
 
Събитието във Фейсбук тук.
 
Видео на "Az Esm":
 
https://www.youtube.com/watch?v=IHO_tCW7maA
 
Live & Loud е на улица "Позитано" 8.