MySound.bg

Майкъл Болтън се завръща в България с голям концерт в НДК

28.06.19 / 00:01

Майкъл Болтън се завръща в България с голям концерт в НДК

Кралят на баладата Майкъл Болтън се завръща в България с голям концерт в зала 1 на НДК на 18 юли.
 
Американецът пристига по покана на Националния дворец на културата, като заявка на институцията да се намеси по-сериозно в промоутърския бизнес. Благодарение на тази амбиция пристига и италианската звезда Марио Бионди на 18 октомври.

Новото бизнес начинание обещава да намали и цените на билетите. Пропуските за Майкъл Болтън струват между 55 и 95 лв. Носителят на две награди "Грами" ще представи актуалния си албум "А Symphony Оf Hits", който отбелязва половинвековното му присъствие на сцена. Дискът, който излезе на 8 февруари, събира най-големите му хитове с нови аранжименти, презаписани в Австралия с помощта на Западноавстралийската филхармония.

"През годините имах удоволствието да работя с толкова много от музикалните си герои и да прескачам през толкова много музикални стилове. За да отбележа 50-тата си годишнина на сцена, събрах в албум песните, които наистина са отваряли нови глави в професионалното ми развитие. Реализирах и мечтата си да ги запиша със симфоничен оркестър", коментира по повод новия си албум Болотин, както е истинската фамилия на американския музикант от еврейски произход.

Благодарение на юбилея на Майкъл, българските фенове, които трябваше да чакат точно 10 години, за да го видят отново на живо, най-вероятно ще чуят емблематичните балади "When A Man Loves A Woman", "Said I Loved You…But I Lied", "To Love Somebody", "How Аm I Supposed Тo Live Without You" и "Georgia Оn My Mind".
 
Болтън има успешни дуети с Лучано Павароти, Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Рене Флеминг, Рей Чарлс и Пати Лабел.