MySound.bg

София става Ноктюрн сити с Perturbator

24.07.19 / 00:01

София става Ноктюрн сити с Perturbator

Френският дарк, синт-уейв, индъстриъл експериментатор Джеймс Кент -Perturbator ще изнесе уникално шоу, което ще се състои за първи път в България в столичния клуб Mixtape 5 на 18 октомври, петък. 
 
Вдъхновен е от cайбърпънк културата и филми като Ghost In A Shell, Running Man и Akira, той използва в продукциите си разнообразни софтуерни синтезатори, както и емулаторите на винтидж такива, за да ни поднесе една особенa тъмна атмосфера, която буквално ни "вкарва във филма" - с много осемдесетарски характер или такъв, който описва високотехнологично и недалечно бъдеще. Феновете на сай-фай, на сериали като Stranger Things, Altered Carbon или хайпнатите вече по играта Сyberpunk 2077 ще имат възможността да усетят атмосферата на впечатляващия лайв на Perturbator.

От дебютното си EP "Night Driving Avenger " (2012), той издава четири пълнометражни албума и още 3 EP-та като през годините продължава да печели многобройни фенове по цял свят. И, въпреки че музиката му най-общо може да бъде наречена електронна, е участвал във на фестивали като Hellfest Open Air Festival, Brutal Assault, Roadburn Festival, Rock Am Ring, Download Festival, Heavy Montreal и още много други. За 7-годишния си опит е имал турнета в Австралия, Азия, Щатите и Европа, разпродавайки голяма част от изявите си.

За своите концерти, освен синтезатори, използва и барабанист, както и огромно количество визуален и светлинен арсенал, чрез който акселерира музиката до степен на "телепортирането" ни в някоя нощ на 80-те или в пък в недалечното бъдеще. Истината е, че аналог на подобен концерт в България никога не се е случвал и това ще бъде едно от тези изживявания, коeто събира на едно място електронни маниаци, метълисти, сатанисти, сайбер-пънк и стийм-пънк фенове, манга любители, художници, геймъри, нърдове, пристрастени към научната фантастика, към сериалите и книгите и въобще хора със различни субкултурни изкривявания, уверяват организаторите Wrong Fest.

Билети - в мрежата на www.bilet.bghttp://wrongevents.bilet.bg/, The Wrong Bar и "На тъмно".
 
Full Album "I Am The Night":
 
https://youtu.be/-O3cZ3M4hAo