MySound.bg

Аларма Пънк Джаз открива сезона с огнедишащата Шилпа Рей

16.07.19 / 00:01

Аларма Пънк Джаз открива сезона с огнедишащата Шилпа Рей

27 юли (събота), 21.00 ч. – клуб Mixtape 5 (булeвард "България" 1, подлез "Галерия").
 
Това са датата, часът и мястото на коцерта на Шилпа Рей от Бруклин, която пристига с бандата си. С това събитие фестивалът "Аларма Пънк Джаз" на БНР се готви тържествено да навлезе в новия си сезон (юли-декември). Концертът обещава индийски хармониум с рок-ен- рол. Ангелски глас и диаболични текстове. The Bad Seeds и Брехт. Лъвкрафт и The Cramps.
 
Не ходете на море преди август!, препоръчват организаторите. 
 
На страницата на Шилпа Рей във Фейсбук скромно е записано: "Шилпа Рей е виещ и огнедишащ циклоп, който отнася като торнадо всичко по пътя си - малки градчета, мегаполиси и детски мечти"... Или ако трябва да цитираме какво казват от "Гардиън" за нея – "тя е като една сквернословна Ела Фицджералд, в чиито песни има стена от дисторшън и гръмотевични, унищожителни ритми". Жанрът на тези песни според същото авторитетно издание е "угнетителен джаз, мърляв блус и дефектен рок с пънкарска непосредственост и поп-привлекателност". 
 
"Силни думи", както би казал Вонегът. Но и верни. Иначе Шилпа Рей е родена в Ню Джърси в индийско семейство. Свири на пиано и хармониум от 6-годишна възраст. В творчеството ѝ могат да бъдат открити сериозни влияния както от Ела Фицджералд, така и от Stooges, Joy Division и Cramps, както от Ктхулу и Брехт, така и от Пати Смит и Ник Кейв (за последните двама е откривала на не един и два концерта, а с чичо Ник, който е издател и на първото ѝ ЕР "It's All Self Fellatio", има и записана съвместна песен).
 
Подгряващата група на 27 юли също е специална - квартетът на Анна Бо Максим Стоименов на барабаните, Георги Малчев - китара и Иван Шентов - бас). Той ще бъде в доста по-електрически вариант спрямо дебютния им концерт като квартет в радиото преди концерта на Лидия Ланч миналата година.
 
Билети за концерта има онлайн в системата на EpayGo и на касите на EasyPay в цялата страна. 

Двама от присъстващите на 27 юли ще спечелят двоен билет за концертите съответно на чилийското краут-рок трио Follakzoid на 17 октомври и на "музата на режисьора Дейвид Линч" Криста Бел на 8 ноември.
 
"Гответе се!", предупреждават организаторите. 
 
Събитието във Фейсбук на следния адрес.
 
Още на:

https://www.facebook.com/alarmafest
http://bnr.bg

YouTube:

https://www.youtube.com/watch?v=by0b9BhMlx8
 
Снимка: Ербу Йълдъз