MySound.bg

Наследникът на Бари Уайт с концерт у нас

02.08.19 / 00:01

Наследникът на Бари Уайт с концерт у нас

Както MySound.bg вече огласи, eмблематичнатата софийска зала 1 на НДК ще посрещне наследника на Бари Уайт Марио Бионди, който обещава истински незабравими емоции за своите почитатели от 20.00 ч. на 18 октомври.
 
Харизматичният италианец пристига у нас по покана на Националния дворец на културата и фондация "Аполония", а концертът е част от турнето на изпълнителя за 2019. Певецът има зад гърба 9 албума, като последният - "Brasil", излезе през март 2018 година. В негова подкрепа Бионди се отправи на суперуспешно турне, включващо 24 града.
 
Марио споделя, че късно е осъзнал, че специфичният му тембър ще се превърне в негова артистична идентичност. "Гласът е странно чудо. Когато свирите на инструмент, натискате бутон и знаете точно какъв звук се излъчва. С гласните струни тонът може да бъде взет по 200 различни начина, но центрирането му изцяло със сто процентова интонация е адски трудна задача", разкрива изпълнителят.

Първият голям пробив на Бионди идва с песента "This Is What You Are" през 2004. Първоначално сингълът е предвиден единствено за японския пазар, но скоро след дебютното му излъчване, неустоимото изпълнение се забелязва и в Европа. Известният британски диджей Норман Джей включва песента в плейлистата си в шоуто на BBC1, гласът на Марио Бионди стремглаво започва да прекосява целия Европейски континент, а Британското консулство го награждава за най-добър артист.

Автентичността и мекотата на изпълнение си личи и в последния летен хит на вокалиста "Sunny Days". В него той си партнира с изгряващата джаз звезда Кливланд Джоунс, а Марио е категоричен за песента: "Това е моята идея за музика".

Билети - от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.
 
Снимка: Тонина Манфреди