MySound.bg

Електронният ас Маурисио Мартичелло - Martux M с лекция у нас

15.11.19 / 00:00

Електронният ас Маурисио Мартичелло - Martux M с лекция у нас

Пионерът на италианската електронна музика Маурисио Мартичелло - Martux_M ще изнесе лекция в Нов български университет ден след концерта си в театър "Азарян" под надслов "Leonardo Reloaded".

Музикантът и продуцент ще проведе семинар и уъркшоп за електронна музика в НБУ от 11.00 часа на 18 ноември (понеделник).

Martux_М е един от първите музиканти в Италия, занимаващи се с електронна музика. През годините той е издал над 20 албума в колаборация с изпълнители като Markus Stockhausen, Arto Lindsay, Eivind Aarset и много други. Изнасял е свои концерти на големи международни фестивали като Biennale Musica di Venezia, Sonar (ES), Mutec (CND), Roma Europa (IT) и др. 

Той e продуцент на инсталации на мултимедийно цифрово изкуство. Работи по проекти на Fendi, Roberto Capucci, MACRO Museo d'Arte Contemporanea di Roma, RomaEuropa Festival и Musée d'Art Contemporain de Montréal. Той е художествен ръководител и куратор на фестивали за електронна музика, сред които и Sensoralia и SonarSound.

Дава майсторски класове "Remix - Estetiche della manipolazione Elettronica" в консерваторията Санта Чечилия в Рим

Организатор на събитието в НБУ е Учебно-практическият и изследователски център за компютърно музициране и саунд дизайн "Станислав Станчев-Стенли" към департамент "Музика". 
 
Проектът се осъществява в партньорство с Посолството на Италия в България.