MySound.bg

12-годишната Валерия Стоянова с коледен сингъл Елхови лес

18.12.19 / 00:02

12-годишната Валерия Стоянова с коледен сингъл Елхови лес

12–годишната Валерия Стоянова представи една от най-обичаните традиционни песни, посветени на Коледа - "Елхови лес", в аранжимент на д-р Емил Трайчев по текст на Антоанета Ботушарова.

За крехката си възраст, Валерия взема смелото и отговорно решение за акустичното изпълнение – вокал и пиано. Красивото видео е дело на Стойчо Стоянов (XS Artists).

Валерия дебютира в радио и тв ефира с народната песен "Ясен месец" в джазиран вариант на 1 юни.

Малката певица проявява интерес към музиката на 3-годишна възраст. На 5 години посещава вокална група, но скоро след това има желание да се изявява самостоятелно. На 6 г. тя е одобрена да участва в телевизионното предаване "Големите надежди", където участва на живо в големите концерти. Проявява огромен интерес към пианото и желание сама да си акомпанира на песните, които пее. С помощта на своите родители (музиканти) започва да прави различни аранжименти на любими песни. Впечатлени от таланта ѝ, музиканти от поп и джаз гилдията и телевизиите я канят за самостоятелни участия в концерти и телевизионни предавания. От съвсем малка участва и в благотворителни прояви.

На няколко сцени пее в дует с Васил Петров, както и самостоятелно се представя в спектаклите "Синатра - Вегас 1 /2" в зала 1 на НДК, на една сцена с Хилда Казасян и Брус Джонсън и др.