MySound.bg

Китарният виртуоз Лука Стриканьоли опъва за първи път у нас

29.01.20 / 00:00

Китарният виртуоз Лука Стриканьоли опъва за първи път у нас

Лука Стриканьоли - един от най-впечатляващите китаристи в света, идва за първи път в България по покана на "Тангра Мега Рок".
 
Италианският гений на акустичната китара ще изнесе екслузивен концерт в Sofia Live Club на 31 март. Билетите за него са в продажба от 28 януари на цена 35 лева в системата на Eventim.bg.

Лука е единственият, който умее да свири на 5 китари едновременно, като използва дори и краката си. При това го прави с очарователна, широка италианска усмивка. Легендарният американски музикант, джаз, джаз-фюжън китарист, пианист и композитор Стенли Джордан подчертава, че Стриканьоли "разшири метода fingerstyle до невероятния fingerfootstyle".

Лука е роден през 1991 г. в град Варезе и започва да свири още на 10, след което печели няколко конкурса за инструменталисти в Италия и привлича вниманието на американския китарен лейбъл CandyRat Records.   

Както често се случва в съвременния свят, освен с авторските си композиции, китаристът печели огромно внимание и с нетрадиционните си версии на големи рок и поп хитове. Милиони са гледали в YouTube изумителното майсторство на виртуоза, а сега българската публика ще има възможност да го види и на живо.
 
Luca Stricagnoli - "Thriller" (Michael Jackson cover):

https://www.youtube.com/watch?v=zJ_pDcjICtw