MySound.bg

КласикАрт закрива Романтично лято в Квадрат 500

06.08.20 / 00:01

КласикАрт закрива Романтично лято в Квадрат 500

Ансамбъл КласикАрт ще закрие съвместната инициатива на Софийската филхармония и националната галерия "Романтично лято в Квадрат 500".

На 7 август от 18.30 ч. в атриума на галерията Камерният състав на Софийската филхармония предприема разходка из музикалните стилове със стилна програма от произведения на Моцарт, Големинов и Г. Стрезов. Финалът е запазен за "Бохемска рапсодия" на легендарната група Куин в аранжимент на Велислава Георгиева.

КласикАрт е създаден през 2017 г. от приятели, които искат да правят музика по най-добрия начин. Концертите им са концептуални спектакли с музика, слово, художествено осветление и специален надслов. Репертоарът на състава непрекъснато се разширява и вече включва премиери на творби от Румен Бояджиев-син, както и произведения от различни епохи – от Моцарт до Марин Големинов.

Концертите в "Квадрат 500" се радват на изключителен интерес от публиката, а колаборацията с Националната галерия разкри ново пространство за класическата музика. Билети - от  касата в зала "България" и чрез "Ивентим". Те дават достъп до експозицията на "Квадрат 500" от 17.00 ч. до 18.00 ч.

Събитията oт лятната програма на Софийската филхармония са под патронажа на кмета на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова в рамките на програмата "Сподели музиката в двореца Врана" и са част от календара на културните събития на Столична община за 2020 година.