MySound.bg

Дълбоката река на страстната женска сила, или Манал Ел Фейтури

03.12.20 / 00:01

Дълбоката река на страстната женска сила, или Манал Ел Фейтури

Искрящи очи, зашеметяваща усмивка, кадифен глас, неспокойни къдрици  и страстна  сила - това е Манал Ел Фейтури - английската актриса, пристигнала у нас за кратко през 2012 г. за да снима главна женска роля във филм, но тотално заменила Лондон със София година по-късно.

Умението на Манал да смесва поп и рап с професионални танци пренасят екзотичната изпълнителка до авторско шоу в контекста на най-известните продукции от театрите на West End. В този стил, сега на ход е новата ѝ авторска песен, наречена "Glorious" - парче в хипнотизиращ ритъм и с предизвикателен текст.

"Първата версия на песента бе разработена от британски продуцент, който направи базовата структура в трап вариант - разказва Манал - Харесам този стил, но имайки предишен опит в музикален театър, предпочитам музиката да има различни нива и да бъде по-динамична. Затова се обадих на моя приятел Васко (DexterOnDaBeat) и само няколко часа по-късно той ми изпрати песента... Васко ме познава много добре и беше преработил проекта така, че той стана отражение на моя стил. Влюбих се в аранжимента".

Манал изпълнява парчето като минимюзикъл и създава бурно забавление в няколко минути. И, ако е вярно, че в днешно време музиката се слуша с очите, то със сигурност трудно бихме ги откъснали от видеото на:

"Glorious"

"Видеото продуцирах сама. Събрах екип от хора, с които, освен че съм работила по други проекти, считам за свои приятели. С такъв екип, заснемането беше суперзабавно - споделя Манал - Nichole Thea, моя много близка приятелка, дойде от Лондон и ми помогна с хореографията, XO Boutique се заеха със стилистиката, а Валери Милев и екипът му заснеха и направиха самото видео. Чувствам се изключителна късметлийка, че имах възможност да направя дебютната си песен с този невероятен екип професионалисти".

"Glorious" може да видите в канала на Facing The Sun, но, ако сте любопитни за интересни моменти "зад кадър", мястото е тук: Behindthescenes

Повече за Манал

"От няколко години живея в България и мисля, че трябва да бъдат показвани по-истински жени -  разказва английската чаровница по повод визуалните решения в клипа - Няма нищо лошо в това да подчертаваш женствеността си - винаги е било на мода. Но освен това е важно на младите жени да бъде даден по-натурален модел на подражание". Актрисата със завладяваща външност и глас е родена в Лондон, където живее със семейството си, преди да потърси щастието в страната ни. Майка ѝ е англичанка, но израства в окупиран Пакистан. Баща ѝ е либиец, който работи като дипломат. Манал израства в голямо семейство - с три сестри и един брат, а като съвсем млада, започва да работи с деца със специални нужди. "Социалната работа сама ме избра. Подготвях първото си шоу, което беше с благотворителна цел. После ми обясниха, че трябва да ме обучат за работата с децата." Така Манал става част от екип, в който има и много българи.

След социалната работа Манал започва да се занимава с кино и театър. Когато решава да смени професията си, се записва в престижната академия за сценични изкуства London School Оf Musical Theatre. Тя танцува, но и играе на сцената в West End – кварталът в Лондон, където се намира голяма част от културните средища на града. Участва с малки роли в британски ситкоми, а първата ѝ главна женска роля в игрален филм е в "Код: червено", който се снима в България.
 
"За мен страната ви е много специална. Още преди да дойда за филма, работех в екип с българи. И сега трима от моите най-добри приятели в Лондон са българи - обяснява Манал и добавя - От известно време уча и езика ви. Българският е много поетичен, защото една дума има толкова различни значения".
 
Но, докато певицата овладява трудния ни за чужденци език, определено се справя идеално с междупланетния език на музиката.

Manal El-FeituryFB