MySound.bg

Лорд Ъф Дъ Денс със зрелищен спектакъл в София на 3 юни

30.05.08 / 18:25

Лорд Ъф Дъ Денс със зрелищен спектакъл в София на 3 юни

Лорд Ъф Дъ Денс (Lord Of The Dance) ще имат спектакъл в София на 3 юни.

Поради големия интерес организаторите - "Арт БГ", са заявили две изяви в същия ден и на същото място - в зала 1 на НДК от 17 ч. извънредно, и от 20 часа.

Мегабалетът е танцувал пред 60 млн. души досега, включително и пред българска публика през 2002.

90 танцьори и 10 сценични специалисти пристигат същия ден у нас от Солун с няколко камиона апаратура, декори, костюми.

Като голяма атракция се очертават специални танцувални килими. Музиката е на Ронан Хардиман.

Трупата ще остане в България близо два дни. Визитата на може би най-успешния пътуващ спектакъл за всички времена е част от европейското му турне. Спирките са в Словения, Хърватска, Сърбия, Румъния, Германия.

Вдъхновителят Майкъл Флетли обаче няма да е с тях, тъй като бил на гастрол с друга част от трупата в САЩ, според някои източници. Според други има проблеми със здравето.

Преди две години той бе нагазен от мистериозна болест, заради която беше хоспитализиран. Така и не се разбра каква е тайнствената диагноза, която в изявление на неговия сайт бе описана като "сериозно заболяване".

След излизането си от болницата танцьорът заяви, че очаква да продължи своите ангажименти. Тогава обаче британските вестници обявиха, че има вирусна инфекция. Някакъв таблоид дори цитира анонимен източник, близък до Флетли, твърдящ, че Майкъл се бори за живота си едва ли не.

Спектакълът е създаден от Майкъл Флетли през 1996.

Билетите шоуто са изчерпани. В продажба обаче е пуснат ексклузивен тираж от ценова категория 150 лв. благодарение на допълнителните места, осигурени от НДК.

Те могат да бъдат закупени от Билетния център и от разпространителската мрежа Eventim.