MySound.bg

Кожен стол за Justin

31.05.07 / 10:39

Кожен стол за Justin

Justin вече не е онова малко момче от бой банда. Той доказа това, създавайки своя звукозаписна компания – Tennman Records. Неин президент ще бъде Ken Komisar – бившият вицепрезидент на A&R отдела към Sony BMG Entertainment.

“Всички много се вълнуваме за нашите талантливи нови изпълнители, които скоро ще представим на света”, каза Timberlake. Въпреки това, че е главен изпълнителен директор на компанията си, той ще остане част от семейството на Sony BMG (Jive Records) и занапред.

С дебютния си соло албум - “Justified”(2002 г.) , Justin стана един от най-успешните изпълнители. В него бяха включени хитовете “Like I Love You” (в колаборация с Clipse), “Cry Me A River” (написано за Britney Spears), “Rock Your Body” и “Senorita” (с Pharell. Вторият му албум – “FutureSex/LoveSounds”, не остана по-назад – той разби всички класации по и донесе на света парчета като “SexyBack” (заедно с Timbaland), “My Love” (с T.I.) и “What Goes Around… Comes Around”. Четвъртият сингъл от албума е “LoveStoned”. В Него Justin пее за момиче, в което е силно влюбен. Песента изразява и изгарящото го желание да бъде с нея, което наистина го влудява. Освен това към края й има 3-минутна интерлюдия, която започва със съвсем различен ритъм от този на песента. Той е смесица от бийтбокса на Justin, електронни елементи и цигулки, след което е прекъснат от китара и перкусии, преминавайки в по-бавен ритъм.
Продажбите на двата му соло албума общо достигат до над 13 милиона копия.

Награда Грами за Best Pop Vocal Album (за албума “Justified”) и Best Male Pop Vocal Performance (за песента “Cry Me A River”) през 2004 г.; награда Грами за Best Rap/Sung Collaboration (за песента “My Love” заедно с T.I.) и Best Dance Recording (за парчето “SexyBack” с Timbaland) през тази година, са само някои от наградите, които е получил. Освен това той има награди и от MTV Music Awards в Европа и Америка, Brit Awards, American Music Awards и много други.

Другият важен човек, който застава зад компанията е ветеранът в музикалния бизнес - Ken Komisar. Той започва кариерата си в Atlantic Records, преминава през Epic Records, MJJ Music (компания, основана от Michael Jackson) и Sony BMG Music Entertainment.