MySound.bg

Шейпшифтърс заложиха хаус бомба в Ялта, ще я гърмят довечера

14.06.08 / 00:07

Шейпшифтърс заложиха хаус бомба в Ялта, ще я гърмят довечера

Шейпшифтърс (Shapeshifters) – една от най-успешните групи в хаус музиката през последните години, отново е гости на столичния "Ялта" клуб довечера.

Англо-шведският тандем завърта премиерно парчета от новия си албум "Do Not Disturb", който предстои тепърва да излезе.

Това е втори диск за диджеите Саймън Марлин и Макс Рейх. От публиката зависи кои парчета ще вкарат в проекта, след като ги текстват сред феновете по света.

Изпълнението на дуото - „Lola’s Theme”, е сред най-успешните хаус сингли в новия век.

Саймън и Макс се запознават в Гьотеборг, докато британецът търси таланти за своя лейбъл. Двамата веднага си допадат заради неуморната енергия за парти, а и с музикалните си вкусове. Логично: работните им отношения прерастват в приятелство и общ проект.

Първото им съвместно парче е „Lola’s Theme”. То директно влиза в английския "Tор 40" под номер едноу превръщайки ги само за една нощ в звезди.

Преди да се съберат двамата диджеи изграждат сериозен музикален бекграунд – Саймън е на английската хаус сцена от 80-е, а Макс се е занимавал с организиране на нелегални рейв партита в началото на 90-е, преди да се концентрира върху продуцирането на парчета.

Саундът на Шейпшифтърс е микс от хаус, който обикаля целия спектър на стила, през фънки и соул парчета, до мрачни тек тракове.

Друг голям техен хит е „Incredible”. Момчетата имат съвместно парче с диско легендите Шик, а това лято атакуват дансинга с  ремикс на абсолютната класика „Chime” на Орбитъл. Което е и дебютът им за авторитетния лейбъл "Defected".