MySound.bg

Избраха професионалните танцьори за Dancing Stars

15.08.08 / 16:07

Избраха професионалните танцьори за Dancing Stars

Вече са избрани професионалните танцьори за новия мащабен проект на "bTV" – "Dancing Stars", които тази есен ще обучават 12 популярните личности в изкуството на танца.

Селекцията на кандидатите продължи повече от месец, като екипът на предаването отправи покани към най-добрите български танцьори. Част от тях живеят и работят извън България от години, но се върнаха специално за срещата с продуцентите. При избора си екипът на шоуто се довери и на експертното мнение на чужди специалисти в областта на състезателните танци.

Между одобрените професионалисти има двойка, петкратен републикански шампион по състезателни танци, която от години работи в Италия, роднина на известен политик и 14-кратен шампион на България по латино танци. Един от одобрените танцьори и в момента реализира проекти в САЩ, където работи заедно с известния хореограф Марк Балас (Mark Ballas).

Тази година Марк Балас и олимпийската шампионка по фигурно пързаляне Кристи Ямагучи (Kristi Yamaguchi) спечелиха шестия сезон на "Dancing With The Stars" в Америка. Балас вече е обещал да подкрепя колегите си, които ще участват в първия сезон шоуто.

Предстои кастинг, на който ще се явят звездите, които искат да танцуват в ефира на "bTV". До момента интерес към предаването са проявили известни лица от областта на политиката, спорта, театъра и музикалната сцена.

Вече се изгражда и внушителният декор на шоуто, който ще отговаря на всички изисквания на лицензодателя "BBC Worldwide". Екипът на предаването разкри, че това ще бъде изключително мащабен и пищен, но стилен проект, подкрепен с много осветление. Дансингът ще бъде с размери 14 x 9,2 метра и с бляскаво покритие, подходящо за истински звезди.  

Костюмите, с които ще танцуват участниците, са изработени по модели, използвани в шоуто извън България. Между тях има образци на дизайнери от световната модна сцена като Жан-Пол Готие и Валентино. При изработката на стилните и бляскави костюми продуцентите ще разчитат на модни консултанти от чужбина, както и на български дизайнери.