MySound.bg

Джош Хом се забърка с Арктик Мънкис

26.08.08 / 01:34

Джош Хом се забърка с Арктик Мънкис

"Един Господ Бог знае какво ще излезе от цялата история... ама то ще е адски яко", признава Джош Хом (Josh Homme).

Двигателят на Куинс Ъф Дъ Стоун Ейдж (Queens Of The Stone Age) влиза с Арктик Мънкис (Arctic Monkeys) в студио идния месец - да ги продуцира.

Той очаква бандата на Алекс Търнър да се появи от Шефийлд в Калифорния и да решат на място "суровия материал". Дали за някакъв албум - на Куинс или Мънкис, дали за малка плоча или пък просто да посвирят заедно, няма значение.

„Смятам, че ще се пръкне нещо велико. Те искат да се потопят в атмосфера, диаметрално различна от тази, в която са работили досега, и мечтаят за промяна", казва Хом пред "NME".

"Най-вероятно ще започнем с два сингъла, за да чувстват помощта ми. Ще ги форсирам тежко", зарича се Джош, стартирал с другарите си "тежко" от калифорнийската банда Кайъс.

Двете банди - Куинс и Арктик Мънкис, са си фенове. Фронтмените им изразиха комплименти един към друг - и независимо един от друг, горе-долу по едно и също време.

Пръв бе Джош. Малко преди стоунър класиците да пуснат на музикалния пазар поредния си шедьовър - "Era Vulgaris" (2007), той обяви пред Джой Кастильо - автор на парчето "Suture Up For Future", че е добре да го изпее "някой с по-хладен глас, като Алекс Търнър".

Алекс Търнър пък призна пред медиите, че мечтае заедно с Джош да направят "The House Is A Circus" (от диска "Favourite Nightmare"(2007) на някой джем сешън.

Джош е лице и на още една формация: на страничния си проект Игълс Ъф Дет Метъл.