MySound.bg

Теодор Койчинов ще рапира за Невена в Румъния

26.08.08 / 15:31

Теодор Койчинов ще рапира за Невена в Румъния

Най-престижният песенен конкурс в Румъния покани Невена за участие в тазгодишното си издание.

Фестът "Golden Stag" ще се състои в Брашов между 3 и 8 септември. Освен разнообразните местни представители, за състезателната програма са селектирани и артисти от Франция, Германия, Куба, Канада, Аржентина, Австралия и Обединеното Кралство.

Невена Цонева ще се бори за България! Младата певица излиза пред журито с две свои изпълнения – на дебютния си сингъл „За тебе песен нямам” и на парчето „Жестока”, но във версия на румънски.

Песента, чийто оригинал е създаден на румънски от световния хит мейкър Мариус Мога от Моранди, се казва "Selecta".

Към Невена ще се присъедини и Теодор Койчинов, който ще трябва да се справи с нелекaта задача да...рапира на румънски.

Всички общо 27 финално избрани за участие международни артисти в състезателната програма на "Golden Stag 2008" ще се борят за призовете заедно с още трима претенденти и от Румъния, селектирани от общо 21, допуснати да се явят на конкурса.

Съревнованието ще се проведе на три етапа: първоначална селекция, полуфинал и голям финал.

За първи път мeждународният фестивал "Golden Stag" се състои през далечната 1968 в Драматичния театър на Брашов и оттогава се провежда там всяка година. Организира го Румънската телевизия ("TVR").

Междувременно стана ясно, че актуалният летен сингъл на НевенаВсеки път обиквам те” ще се завърти в ефира на "MTV" тази събота.

Парчето с участието на Теодор е втори хит на Невена в ефира на световната музикална телевизия (след „За тебе песен нямам”).

Клипът ще се излъчи на 30 август в предаването "World Chart Express", което започва точно в 10.00 часа българско време. Повторението му е в неделя.
Предаването се базира на регионалните класации и вътре влизат видео клипове на водещи позиции в локалните чартове. "World Chart Express" не е класация според броя на излъчванията на песните в програмата на "MTV". Всяка седмица в шоуто се излъчват интересни видеа от различни държави с една единствена мисия – зрителите да получaват най-новото и интересното от целия музикален свят.