MySound.bg

Джош Уинк зад пулта в клуб Червило

29.08.08 / 10:38

Джош Уинк зад пулта в клуб Червило

Джош Уинк (Josh Wink) ще пуска в столичния клуб "Червило".

Изявата на американския диджей е на 5 септември.

Джош направи вихрени парти в "Златни пясъци" през 2007 и в "Слънчев бряг" две години по-рано. Ако не се броят Маруша и Свен Вет, именно той бе първият звезден гост, посетил България по покана на движение "Метрополис" през 1999. Тогава в Панаирна палата в Пловдив американецът събра рекордните 9 хиляди души.

Джош Уинк беше вероятно и първото световно име, използвало у нас професионални CD плейъри в сета си, с което сложи началото на края на твърденията на локални герои и разбирачи, че щом не работиш единствено с плочи, значи – видите ли – не си истински диджей.  

Уинк успя - като продуцент и диджей, да постигне в средата на 90-те по-висока степен на съзнание с легални средства. Както може да се очаква от човек с расти, той охотно я сподели с всички желаещи.

Сред най-важните му парчета са "Higher State Of Consciousness", "Liquid Summer" и "I'm Ready". Има седем проекта. Последният от тях е "Sessions" (2006).

Заедно с Кинг Брит основават лейбъла “Ovum Recordings”.

Роден във Филаделфия, Джош Уинкълман представя саунда на тамошната школа - тек-прогресив хаус.

“Слушах много английски синти поп - Депеш Мод, Кабаре Волтер, Томсън Туинс, много пънк от Филаделфия, също и хип-хоп - Джази Джеф и Кеш Мъни са от Фили”, разкрива влиянията си Уинк.