MySound.bg

Силикон и хаус в Ескейп снощи

27.09.08 / 20:21

Силикон и хаус в Ескейп снощи

Силикон Соул (Silicone Soul) са чести гости в България. Обикновено в края на лятото пускат в някой клуб по Северното Черноморие.

Софийският им гиг снощи бе топъл епилог на отминаващия слънчев сезон. Така - с хаус, започна есенно-зимния афиш в столичния клуб "Ескейп".

Това, че Крейг Морисън и Греъм Рийди идват често обаче, не означава, че ги познаваме добре. Защото дуото е винаги  различно - в крачка или с крачка напред.

Всеки път ти се иска да го чуеш още веднъж. Пък и да видиш двамата. Защото дори и да не бяха шотландци, пак щяха да приличат на такива. Спор не може да има!

Диджеите окупираха пулта малко след един часа. Сетът, както се очакваше, беше коренно различен от предишното им гостуване в същия клуб, преди около половин година.

Всички дошли на партито чуха - буквално изразено в звуци, виждането и концепцията за хаус, залегнали в “Darkroom Dubs”  -  независимия лейбъл на Силикон Соул.

В “устава” на тази компания, основана през 2003, както си личи и от името й, се залага на по-мрачното звучене, на по–абстрактния и изпълнен с атмосфера саунд.

Именно в подобен сериозен сет двамата потопиха "Ескейп".
 
Докато в хаус музиката има един популярен рефрен - “Get up everybody”, шотландците избраха по–скоро другия известен мотив: “Lets get  down”.

Въпреки конкуренцията - Сатоши Томи и Дейв Сиймън в "Ялта" по същото време, публика имаше. И партито се получи. Силиконите пускаха за най–върлите си фенове и дори бяха със собствена мултимедия.

Клубът прави впечатление на място със солидни светлинни ефекти, които обаче, по моему, се използват твърде рядко. Защо – не знам.

Напуснах "Силиконовата долина" със смесени чувстна.

Не доволен докрай. Но не и разочарован.

Шотландците ще са във Варна за още един “тъмен” гиг тази вечер.