MySound.bg

В афро-бийта: Неко Новела пристига горещ и подготвен

04.10.08 / 18:28

В афро-бийта: Неко Новела пристига горещ и подготвен

Неко Новела (Neco Novellas) открива феста "Meet The World" в столичния "Централен военен клуб" на 10 октомври, след като е загрял с тримесечно турне.

"Музикантът и неговата група готвят изненада от топъл и ритмичен джази микс на африкански, бразилски и европейски саунд", обявиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж".
 
Турнето на родения в Мозамбик вокалист, китарист и аранжор мина през най-големите европейски фестивали, на които харизматичният изпълнител заслужено спечели титлата "най-гореща холандска звезда".  

Новият албум на Неко - „New Dawn” (2008), се нареди в "Топ 10" на световната класация за уърлд музика.

Младият изпълнител се изправи рамо до рамо с Ману Чао, Уоча Клан, Шантел, Хабиб Койте и Юсу Н`Дур, ставайки N 1 в Холандия.


„Този албум е моят отговор на глобализацията, но не в политически, а в музикален смисъл”, казва Неко. Той говори за песента като за универсален, отправен към сърцето eзик, разбираем от всеки.

Ключът  към  успеха на  „New Dawn” се дължи на страстта на Неко към експеримента и умелото смесване на стиловете. Всяко от 14-е парчета е изненада. В рамките на стила, разбира се.

Атрактивният изпълнител абсорбира мелодии от цял свят, като трансформира музикалното богатство на Черния континент със свежи аранжименти.

В неговия топъл баритон африканските хармонии докосват Европа, Бразилия и Ямайка. Вълнуващ фюжън от афро–бийт, бразилска самба, боса нова, реге и  марабента с изненадващи промени в темпото и настроенията въвличат публиката неусетно в танц.

За разлика от обичайните подобни групи, Новела използват афрозвученето само като фон и основа, върху които надграждат стилове, влияния, ритми и хармония.  

Музиката на Неко е отражение на неговата натура, винаги търсеща новото, експеримента, стремяща се към перфектното във всеки звук.

Билетите за концерта в София са по 30 лв. все още.

Те могат да бъдат купени в Билетен център на НДК и мрежите на "Евентим", "Тикетстрийм" и "Тикет Плюс", магазините "Пикадили" и "Германос".

Организторите на фестивала пускат пакетна цена от 40 лв. за концерта на Неко и испанската нуево фламенко група Калима, която ще свири в Зала 1 на НДК на 18 октомври.