MySound.bg

Късмет с Поли Паскова в НДК на 30 октомври

10.10.08 / 16:56

Късмет с Поли Паскова в НДК на 30 октомври

Поли Паскова замисля грандиозен концерт-спектакъл в зала 1 на НДК, София, на 30 октомври.

Самостоятелният й рецитал е наречен „Свята земя, българска” и включва песните от новия ѝ албум „Късмет”, както и най-доброто от репертоара й до момента.


Двучасовото представление е разделено на три части – в първата Поли Паскова ще интерпретира автентични народни песни от различни фолклорни области, втората част е посветена на авторските й песни на фолклорна основа, а третата част е запазена за постиженията й в модерния фолклор.


Певицата е приготвила зрелищно шоу, като не е пестила бюджет за декори и светлинни ефекти. Заедно с нея на сцената ще бъдат и 4 танцови формации: Чинари, Накит, ансамбъл Тракия и балет Дива. Освен с ефектна хореография, танцьорите ще впечатлят публиката и с уникални костюми на дизайнерката Диляна Първанова. Поли Паскова е поканила за специални гости и някои от колегите си, с които е записвала дуети през годините.

С Борис Дали ще представят двата си тотални хита - „Трудно се рожба отглежда”, която е лауреат на фестивала „Пирин Фолк” и „Море, калинчице”, която три месеца оглавяваше класацията на радио „Сигнал+”. Популярните македонски композиции „Лажи, Вере” и „Остана Радка млада вдовица” фолклорната прима ще запее с миналогодишния фаворит на наградите на "Планета ТВ" Николай Славеев. С кмета на Раднево Нончо Воденичаров пък ще пресъздадат историята на песента „Грешна любов”.

Всеки от тях ще поздрави Поли Паскова и по едно свое индивидуално изпълнение.
 
Медийни партньори на фолклорното събитие на годината са телевизиите "bTV", "Планета", "Планета Фолк", Канал 3, "БГТВ", радиата БНР, "Дарик" и "Сигнал+", вестниците "Телеграф" и "Уикенд"и "Метро Медия".