MySound.bg

Блуба Лу надничат от USB с нов албум

17.10.08 / 00:56

Блуба Лу надничат от USB с нов албум

Много новини около Блуба Лу (Bluba Lu) - все добри!

1) Групата пусна следващия си албум - "Groove + Euroope".

2) Издават го и важни световни лейбъли.

3) Митко и Косьо имат финален готов материал за половината от следващия си диск.

Поредният проект на Блуба Лу се нарича "Groove + Euroope" и от няколко дни е по музикалните магазини в България. Верни на прочутата си идейност, момчетата го пуснаха на USB, където новите им парчета са в mp3 и wav варианти. Има и обложка, която можеш да си сканираш и принтираш, като оформиш аудио диск.

"Но само за домашно ползване", обясни пред MySound.bg барабанистът Косьо Кацарски.

Формацията подписа 5-годишен договор с лейбълите "Pinacle Records" (за Великобритания) и "Rough Trade "(за Германия), които ще разпространят албума.   

Българите станаха и артисти на "Odris" - звукозаписната компания на Петер Крюдер от хитовото дуо Крюдер и Дорфмейстер, прочуто и от Тоска.

Проектът излиза официално на 5 декември във Виена, а българите ще бъдат там - да го презентират и на живо. Между 3-и и 5-и ноември ги чака премиера в Лондон.

Съвсем скоро пък у нас ще бъде пуснато DVD с концерта на Блуба Лу във Варна. Той се състоя в Археологическия музей на 5 август, като на него момчетата изсвириха новите си пиеси.

Чудесният трип-хоп на формацията бе оценен по достойнство и от полското радио "Nar– RAM 6 PM", което включи изпълнението "Nevermind World" (от предишния диск - "World Melancholy"), в своя компилация, наред с Джими Тенър.

Константин Кацарски (ударни) и Димитър Паскалев (китара) са замислили авангардно шоу, което ще се състои в "Червената къща", София, на 31 октомври.

На сцената оригиналите излизат с...?

"Не казваме - да е изненада. Но ще бъдем четирима", казва барабанистът.

"Всеки един от нас ще поеме по една посока на света", разкрива поетично той. Насо Русков (Имбесилс) също е поканен да се включи импровизирано за едно-две парчета в шоуто.

"Приготвили сме 12 пиеси - 6 стари, но в ремиксиран вариант, и 6 абослютно нови", поясни Кацарски.