MySound.bg

Ролинг Стоунс и Джордж Майкъл в едър план на Киномания 2008

29.10.08 / 14:50

Ролинг Стоунс и Джордж Майкъл в едър план на Киномания 2008

Както всяка година, така и сега, на "Киномания" ще има и филмови деликатеси за музикалните меломани.
   
По традиция откриването на есенната фиеста отново ще бъде повече от впечатляващо и достойно и за най-взискателните – с уникалния филм-концерт "Shine A Light", режисиран от гениалния Мартин Скорсезе, ще даде начален старт на събитието.

Легендарнитe Ролинг Стоунс (Rolling Stones)(Мик Джагър, Кийт Ричардс, Рони Ууд и Чарли Уотс ще покажат на родната публика, че са все така в неистова форма за здрав рок и горещо шоу на сцената, макар че всички отдавна са прехвърлили 60-е си години.

В никакъв случай не пропускайте горещото откриване на "Киномания": зала 1 на НДК, 7 ноември, препоръчват организаторите и MySound.bg.

Сред музикалните киноизкушения са още „Джордж Майкъл: Различна история”, представен в секция Панорама, на фестивала в Берлин. Това е документален разказ на самия Джордж Майкъл (George Michael), който разкрива през собствена призма своя възход от обикновено момче  до един от най-големите идоли на своето поколение.

За почитателите на кубинската музика приятна изненада ще бъде световната премиера на филма „Como fue – Кубинско болеро за Йорданка”, създаден от продуцентите на нашумелия „Дзифт”. Освен изобилие от хубава кубинска музика, ще видите Йорданка Христова, която  представя своите кубински приятели музиканти – една от тях е звездата от „Буена Виста Соушъл Клъб”- Омара Портуондо.

Панорамата е от 7 ноември до 3 декември. Националният дворец на културата представя  22-о издание на световната кинопанорама – събитие, в което е запазено мястото само за най-доброто, най-новото, най-признатото и най-коментираното от световното кино.

В афиша на събитието са 90 филма, разпределени в отделни рубрики.

Няма да бъдат пропуснати премиерни български заглавия, нито актуалните фаворити от британското, френското, италианското, руското кино, както и специална селекция американско независимо кино, азиатско кино, музикални филми и документално кино; отделено е специално внимание с програма от филми, посветени на тангото, както и на истории, в които важно киноприсъствие има Барселона.

В програмата на "Киномания" 2008 не са пропуснати и анимациите, както и големите фестивални хитове за 2007 и 2008 години.

Билетите за прожекциите в НДК са с цени 10, 8  и 6 лева, а във всички останали салони – 8 и 6 лева.