MySound.bg

50 кмета на концерта на Поли Паскова довечера

30.10.08 / 01:08

50 кмета на концерта на Поли Паскова довечера

Повече от 50 кмета на общини от цяла България ще пристигнат специално за концерта на Поли Паскова.

Тя пее в зала 1 на НДК от 19 ч. тази вечер.

Това си е своеобразен рекорд, тъй като почти е невъзможно да видиш събрани на едно място толкова много градоначалници. Освен като фолклорна певица на годината, Поли Паскова е известна като любимка на българските кметове. Ръководителите на общините Лом, Чирпан, Павликени, Стражица, Копривщица, Елена, Батак, Септември, Попово, Свищов, Дупница, Куклен, Брусарци, Кнежа, Ружинци, Божурище са сред многото, които сами са изявили желание да купят билети на първите редове в залата.

Отделно от това някои от най-големите предприятия в страната са откупили групови талони за служителите си. Изпълнителката на хита „Щастлива невеста” се похвали, че 2000 билета са били продадени още през първите два дни, след като са пуснати на касите на НДК. Останалите талони са изкупени през следващите дни и към момента няма свободни седящи места. Затова са пуснати правостоящи.
 
КНСБ и Подкрепа застанаха зад каузата да подкрепят народната музика в лицето на Поли Паскова, а община Силистра е генерален спонсор на грандиозния концерт, който се провежда във връзка с Деня на будителите – 1 ноември.

„Общините са основното звено за запазване на българския фолклор, който е основа на нашата култура. Неслучайно аз и моите колеги от народната музика сме канени толкова често да пеем из цяла България. Затова искам да покажа спектакъла си „Свята земя, българска” и на софийската публика. В последно време за нашите си празници започнаха да канят сръбски изпълнители – негодувам срещу това и правя каквото ми е по силите, за да върна отново любовта на българите към нашия фолклор”, каза Поли Паскова.

Между изтощителните репетиции за спектакъла, тя успя да намери време да снима и 4 нови клипа преди изявата си. Спотовете са режисирани от Николай Скерлев и вече се въртят в програмите на телевизиите „Планета” и „Планета Фолк”.

Моите песни”, „Как ми липсваш”, „Майка си сина будила” и заглавната песен за последния й албум - „Късмет”, са композициите, които са клипирани. Те са заснети на Вароша в Благоевград и в местния хотел „Езерец”.