MySound.bg

16Bit Lolitas правят Escape на 22 юни

20.06.07 / 11:53

16Bit Lolitas правят Escape на 22 юни

Peter Kriek и Ariaan Olieroock са правили музика по отделно известно време преди да съберат силите си и да станат 16Bit Lolitas през 2003 г. Съвместната им работа бързо ражда вълна от продукти.

Тракове като The puppet Show, Destiny, My Lexicon, Stereo Control и епичната Sedna бързо последвали различни лейбъли като Yoshitoshi, Alternative Route, Release, Sadie, Plastic Fantastic, Nu Republic, Armada, Minimal, DK и LMR.

Трескави три години придвижват момчетата в центъра на вниманието където свежите им творения излъчват звук който едновременно е спокоен и усъвършенстван. Той обгръща всичко което е хубаво в хаус музиката. Peter и Ariaan постоянно извиват в посока, която се отличава на фона на пренаселения пазар. Представлява електронна музика търпеливо измайсторена както с емоция така и с техническо умение.

Звученето на 16Bit е насочено към „мислещият клъбър": трептящи бас линии, които са планирани да тестват максимума на световните зувкови системи, стегнати кикове които рядко надвишават 128 BPM. Това е музика която може да създаде звукова картина и да поднесе убийствен взрив без да има нужда от постояни думкания.

Днес Peter и Aad свирят на повечето фестивали и големи клубoве по целия свят, свирят енергични сетове в Corbar в New York и The Space terrace в Miami.