MySound.bg

Елиадес Очоа пристига ден преди концерта

05.12.08 / 17:16

Елиадес Очоа пристига ден преди концерта

На 9 декември с редовен полет от Будапеща за София пристига Елиадес Очоа (Eliades Ochoa).

Солистът на Буена Виста Соушъл Клъб ще изнесе концерт в зала 1 на НДК на следващия ден.

Той е човекът, натоварен да представи наскоро излезлия аудио запис от знаменития концерт в "Карнеги Хол" на легендарната формация, състоял се на 1 юли 1998.

След двумесечно турне при разпродадени зали в Холандия, Швейцария, Испания, Великобритания, Латвия, Полша и Унгария, великолепният Елиадес Очоа ще стопли студена София със своята музика, сигурни са организаторите "Джаз Плюс".

Именитият музикант пристига с традиционната си каубойска шапка, станала причина да започне да изкарва хляба си с музика преди много години.

"На Коледа всички деца от квартала играехме на улицата, защото беше празник и наоколо минаваха много хора и родителите ни. Тогава ми хрумна да взема китарата и да започна да свиря (Елиадес Очоа е на 7 години тогава). А хората започнаха да ми пускат пари в шапката.И - така от ъгъл на ъгъл се роди идеята в главата ми да започна да живея от музиката – да обиколя всички барове на Сантяго де Куба и околностите и да се прехранвам като свиря", дипли спомени музикантът.

След появата на албума "Buena Vista Social Club", продаден вече в 8 милионен тираж,  преди 11 години, светът преоткри красотата на музиката на острова и днес много хора се питат откъде извира тази слънчева енергия и успява да докосне най-съкровените кътчета на сърцето.

"Тайната е в радостта, която извира от хармонията, и от всяка нота. Това е като вълшебството, което е необходимо някому, за да се върне към живота. Като да гледаш слънцето през листата на кубинските палми.", споделя самият Елиадес Очоа, усмихвайки се.  

На концерта си у нас той ще излезе с музикантите Ленис Лара Кастеянос и Алаин Антонио Которуело - тромпет, Марко Антонио Фернандес – пиано, Хосе Анхел Ниевес – контрабас и Хорхе Ромеро – перкусия. След по-малко от седмица ще се потопим във вихъра на сона от Сантяго де Куба, ще се радваме и танцуваме, защото:"сонът е алегрия – чиста радост, кръвта, която тече във вените ми, мечтата ми за бъдещето", добавя Елиадес.

Тези негови думи дават точна представа какво да очакваме от концерта у нас.

Шоуто "Буена Виста Соушъл Клъб представя Елиадес Очоа" е организаран от "Джаз Плюс" със съдействието на "МТел".

Билети има на касите на НДК, в "Дюкян Меломан", супермаркети "Пикадили" и на www.ticketplus.bg