MySound.bg

Магьосникът на скреча Джеймс Забиела в Ескейп

09.12.08 / 16:58

Магьосникът на скреча Джеймс Забиела в Ескейп

Един истински електронен магьосник, верен поклонник на технологиите на бъдещето - Джеймс Забиела (James Zabiela), ще пуска в столичния клуб "Ескейп".

Сетът му е на 12 декември.

Oт спечелването на конкурса "Bedroom DJ" през 2000 до влизането му в престижната агенция на DJ Саша  - "Excession UK", кариерата на младия англичанин през последните години върви все нагоре.

Според парти законодателя - сп. "DJ Mag", Джеймс е 17-и в света, като заема все повече пространство в разрастващата се клубна индустрия.

Въоръжен с лаптоп, ефектори и кутия пълна с трикове, Забиела е грабнал почетни резиденции в култови клубове като "Space" в Ибиса и "Pacha" в Ню Йорк и вече има няколко успешни компилации и парчета за световноизвестния лейбъл "Renaissance".

Следвайки фурора на "Robophobia" и "Weird Science", англичанинът издаде последния си сингъл "Human" през юли 2007. Той е постоянно търсен за ремикси от легенди като Саша и Депеш Мод.

В началото 2007 Джеймс обедини таланта си с Ник Фанчули, конкурирайки именития диджейски тандем Саша - Джон Дигуиид, с бомбен фюжън от хаус, техно и  брейкбийт.

Партито в "Ескейп" ще е първата клубна изява на Забиела у нас, след купона в столичната зала "Фестивална" през 2006.

Заведението ще посрещне и друга легенда на международната клубна сцена. Това е Кръстникът на чикаго хауса - Маршъл Джеферсън (Marshall Jefferson).

Роденият през далечната 1959 син на полицейски офицер, който е сред водещите фигури в световната хаус индустрия в последните 20 години и автор на химна "Move Your Body" , ще се изяви на 13 декември.