MySound.bg

Официално е: Лейдитрон преди Депеш Мод в София!

08.01.09 / 11:15

Официално е: Лейдитрон преди Депеш Мод в София!

Потвърдиха информацията, че Лейдитрон (Ladytron) ще подгряват за Депеш Мод в София.

Ето и подробностите от "София Мюзик Ентърпрайсис":

"Вече е известна една от подгряващите групи, която ще излезе на сцената преди великите Депеш Мод (Depeche Mode). Това са култовите Лейдитрон - една от най-актуалните британски електро-синт-поп формации за последните десет години. Те ще подгряват хедлайнърите и на трите концерта в рамикте на "Tuborg Green Fest" 2009 в София, Белград и Загреб.

Група Лейдиртон е формирана в Ливърпул през 1999. Избират името си от песента „Ladytron“ на Брайън Фери, а музиката им има свежо и неповторимо електронно звучене.

Членове на групата са Хелън Марни, Даниъл Хънт, Рубен Ву и българката Мира Аройо.

Лейдитрон вдъхновяват редица британски групи като Дъ Килърс, а през 2007 са подгряващи на Найн Инч Нейлс по време на европейската част от турнето на Трент Резнър и компания.
                            
Бандата има четири албума, като последният, „Velocifero“, бе издаден преди броени месеци и обещава да затвърди успеха на талантливите британци. Музикалните критици са на мнение, че бъдещето принадлежи на Лейдитрон, заради уникалното съчетание от британски синт-поп и български текстове.

Изпълнението на Лейдитрон преди легендите Депеш Мод на концерта на 18 май ще бъде третото посещение на групата в България.
                              
Стартиращо от Израел на 10 май турне на Депеш МодTour of the Universe 2009”, ще бъде първото стадионно турне на групата, което ще премине през 22 държави, преди да сложи финала си на рок фестивала "Superbock Super Rock" в Порто на 11 юли.
                                       
Билетите за концерта в София бяха пуснати в продажба на 13 октомври 2008 на цени между 40 и 80 лв. и голяма част от тях беше разподадена за броени дни. Все още пропуски на цени от 40, 45 и 55 лева могат да бъдат закупени от Билетен център НДК, онлайн на адрес www.ticketpro.bg, касите на "Тикетпро" и неговите партньори в цялата страна."