MySound.bg

Невена от Music Idol представи „Жестока”

10.07.07 / 17:32

Невена от Music Idol представи „Жестока”

Снощи, 9 юли, Невена представи за първи път на живо песента „Жестока”. Дуетното парче на Невена, Слави и Ку-ку Бенд беше изпълнено в Шоуто на Слави. Невена, стилно облечена в черно, се справи блестящо с изпълнението, а също с танците. За промоцията балет Магаданс беше подготвил специална хореография.

„Жестока” е по текст на Ивайло Вълчев, а видеото, което вече се завъртя в музикалния ефир, е дело на режисьора Магърдич Халваджиян. „Жестока” ще бъде включена в дебютния албум на 20-годишната певица, който ще излезе през есента за Вирджиния Рекърдс.

Този четвъртък, 12 юли, от 16.00 часа на специална церемония Невена ще стане почетен гражданин на родния си град Севлиево. Общински съвет Севлиево и Община Севлиево организират тържество за връчване на „Почетен знак - Севлиево” на Невена.

„Отличието е официално признание за големи заслуги в областта на стопанския, духовния и обществения живот на общината,” казаха от отдела „Протоколни дейности и PR”, Севлиево. По предложение на кмета на общината Йордан Стойков на свое заседание от 29 май 2007 общинските съветници единодушно приемат удостояването на Невена с почетното отличие.

На първия български музикален идол ще бъде връчен плакет „Почетен знак - Севлиево”, който представлява изработена от месинг емблемата на града и надпис „почетен знак”, поставен в луксозна кутия. На церемонията са поканени да присъстват общинските съветници, семейството на Невена, членове на фенклуба и нейни приятели.След голямата победа в Music Idol, пътуването до Лондон и многото ангажименти, Невена работи в студио по записите на своя албум. Музикален супервайзър на тавата е 2AM Studio в лицето на Мирослав Гечев и Дарина Орешкова. За старта на Невена Миро и Дара се грижат със селекция на репертоара, помощ при аранжиментите, контрол на звукозаписния процес и цялостна концепция за крайния резултат. Идеята е да се получи модерен микс от поп, аренби и щипка соул. Творческият тандем съветва и кои песни да бъдат избрани за сингли.

Репертоарът за албума вече е подбран от музикалните фондове на някои от най-големите банки за композиции и аранжименти в света (Universal Music Publishing и EMI Music Publishing). Композициите са дело на чужди автори. Предвижда се в албума да влязат десет трака на български език плюс още два на английски. Избрано е и парче, което Невена ще изпълни в дует със своя чаровен подгласник от шоуто Теодор Койчинов.

Текстовете на песните в албума на Невена са поверени на Ваня Щерева и Руши Виденлиев. За стайлинга на младия идол се грижат спецовете от Next Connection, а виртуозните фризьори на Арлет гарантират за вълнуващите прически на Невена. 20-годишната певица записва в Горан Йекнич Студио.

За повече информация:
Анелия Александрова, Анна Павлова
Медиа Отдел
983 35 81
Вирджиния Рекърдс/ Universal Music Group
www.virginiarecords.com