MySound.bg

Шикейн: "Пиратите ме разориха, продадох си Ферарито!"

17.07.07 / 17:34

Шикейн: "Пиратите ме разориха, продадох си Ферарито!"

Британският певец Шикейн, който издава четвъртия си албум този месец, заяви че бил разорен от пиратите.

Изпълнителят, чието истинско име е Ник Брейсгърдъл, стана световно популярен в периода между 1999 и 2003 с денс хитове като "Saltwater" с вокалите на Мари Бренан от ирландците Кланад и "Don't Give Up", в която вокалите изпълнява Брайън Адамс.

През 2002 певецът подписва с лейбъла "ДабълЮ И Ей" издаването на третия си албум "Easy to Assemble". Лейбълът обаче е закупен от мейджъра "Уорнър", мениджмънтът напуска и Шикейн откупува обратно договора си с намерението сам да издаде албума си.

Албумът му обаче изтича в интернет, а руска фирма дори пуска фалшив негов албум в продажба и певецът е принуден да се откаже от издаването на проекта.

В момента Шикейн се опитва да си върне популярността с финансиран от самия него и рок ориентиран нов албум, озаглавен "Somersault".

"Инвестирах почти 400 000$ досега, за което трябваше да си продам Ферарито и да направя още една ипотека на къщата си", оплака се Шикейн в интервю за списание "Билборд". "Винаги съм свирил на живо с голяма група музиканти, обаче сега финансирам всичко сам. Голямо предизвикателство е. Групата и техническия екип струват по 8000$ на шоу".

Първият сингъл от новия албум на Шикейн е "Stoned in Love" с вокалите на Том Джоунс. През май сингълът стигна номер 7 в британската класация.

Засега Шикейн няма особен успех в Щатите, но се радва на успех в Русия.

"По ирония на съдбата, Русия е бързо развиващ се и добър пазар. Вече свирихме там четири пъти само тази година", призна Шикейн.