MySound.bg

Бойкотират Елица и Стунджи в Охрид?

31.07.07 / 14:53

Бойкотират Елица и Стунджи в Охрид?

Концерт на Елица и Стунджи в Охрид е пред провал, съобщи организаторът му Мирослав Ризински.

Причината е, че нито една българска фирма в Македония не е дала пари за проявата. Концертът е насрочен за 8 август в Античния театър в Охрид, но при това положение е много по-вероятно е да се отложи, каза организаторът, който смята, че в момента двамата изпълнители са символите на България в Македония.

По време на конкурса за "Евровизия" в Македония течеше кампания срещу Елица и Стоян, а медиите твърдяха, че песента "Вода" е крадена от македонския фолклор. По време на гласуването обаче половината македонци подкрепиха Елица и Стунджи, а другата половина - сръбската песен "Молитва", която спечели конкурса.

"Когато се заех с организацията на концерта, бях сигурен, че българските фирми ще го подкрепят. Потропах на много врати, но няма никакъв отговор. Явно в България могат да се бият в гърдите колко държат на Македония, а им се свидят 6 000 евро, колкото струва концертът", каза Ризински, който е македонски гражданин. Организаторите вече са отпечатали 500 плаката и са наели Античния театър. Платили са нощувката на гостите и дори за лодка, с която Елица и Стоян да прекосят езерото от Охрид до манастира "Свети Наум".

Една от водещите радиостанции пък е организирала джемсешън на брега на езерото с участието на Елица, Стоян и македонски музиканти, който се е надявала да предава директно.

Шестте хиляди евро, които не достигат, били за хонорара на музикантите и за озвучаването.