MySound.bg

Макдоналдс отряза Туиста

07.08.07 / 12:18

Макдоналдс отряза Туиста

Рапърът Туиста, който бе нает от "Макдоналдс" да участва в серията им концерти в Америка, бе освободен от веригата закусвални заради "спорни текстове" в парчетата му.

Туиста е известен повече с бързото си редене, но наистина използва крайни изрази и споменава дрогата в някои свои текстове.

"Уважаваме свободата на словото и артистичния изказ, но не извиняваме и не подкрепяме обидния език. искаме да сме сигурни, че тези безплатни концерти са забавни и подходящи за всичките ни потребители", се казва в официално съобщение на говорителя на "Макдоналдс".

Запитани защо тогава са наели рапъра, след като той има такива текстове, представители на "Макдоналдс" не можаха да отговорят.

"Чух от някои хора, представители на "Макдоналдс", че са фенове на музиката и ме подкрепяли, а няколко дена по-късно чувам, че вече не съм в шоуто", описа ситуацията самият Туиста.

"Аз си рапирам така вече 15 години. Това стана проблем чак когато Дон Аймъс каза нещо обидно за черните жени и започнаха да търсят жертвено агне", обяснява си ситуацията изпълнителят.

ТВ водещият Дон Аймъс неотдавна се изказа по обиден начин в ефир за черен женски баскетболен отбор и впоследствие бе уволнен. Мнозина критици тогава обвиниха медиите в двоен стандарт, като посочиха, че рапърите често използват обидни определения за жените.

В резултат в момента в Америка има силен обществен натиск върху рапърите и лейбълите да изчистят обидното съдържание от текстовете на песните си.