MySound.bg

Теодора отказа да пее на Пирин Фолк – Сандански 2007

14.08.07 / 17:30

Теодора отказа да пее на Пирин Фолк – Сандански 2007

Теодора категорично отхвърли предложението да изнесе рецитал на тазгодишното издание на фестивала “Пирин Фолк – Сандански” 2007.

Организаторите поискали от талантливата певица да подготви 20-минутно шоу. Примата на Диапазон Рекърдс с радост приела да направи това, тъй като силно желаела да се изяви на сцената на Летния театър в град Сандански по време на международния форум.

В продължение на месец Теодора подготвяла своята изява – репетирала песните си и танци заедно със специално ангажирана формация. Дори си поръчала стилни облекла за рецитала, съобразени с представителния характер на фестивала. Месец преди събитието обаче организаторите съобщили своите изисквания – очаквали от нея само фолклорни песни и предварително одобрени сценични тоалети. Това я накарало да откаже от престижния ангажимент.

“Както винаги се е практикувало досега за подобни рецитали, избрах заедно с моя продуцент подходящи попфолк и фолклорни песни, с които да се представя. Изведнъж се отказа, че изискването било да пея само фолклорни песни и затова реших да се откажа от участието на фестивала.”, споделя певицата. “Аз много обичам народната музика. Завършила съм средно образование със специалност Народно пеене и съм пяла в ансамблите “Нефтохимик” и “Странджа”. Имам богат репертоар от народни песни от всички етнографски области, но не мога да се представя с изцяло фолклорен рецитал, защото това е много далеч от моето амплоа. Аз съм попфолк певица и държа хората да ме познават като такава.”, аргументира решението си Теодора.

За сценичните си облекла от години Теодора се доверява на своята дизайнерка. Всеки един неин тоалет е прецизно подбран и изцяло съобразен с имиджа, който гради. “Не мисля, че съм се повила с неподходящо облекло на предишно издание на “Пирин Фолк”, както писаха в някои идания. Роклите ми съчетаваха много умело стилна визия и сексапил”, казва чаровната певица.

Теодора не крие съжалението си, че няма да участва във фестивала “Пирин Фолк – Сандански”, на който през 2005 г. получи трета награда за авторска песен, но вярва, че решението й е правилно. “Толкова много труд съм положила, за да стана това, което съм в момента и не бих искала да се откажа от постигнатото до сега.”, категорична е тя. “Щях да направя такова шоу, което досега никой не е показвал по време на този фестивал. Никога не съм демонстрирала такава програма пред публиката. Жалко, че няма да мога да я покажа!”, откровено сподели Теодора. “Убедена съм, че моите почитатели ще разберат решението ми и ще ме подкрепят.”, категорична тя.