Пет жени обвиниха Мерилин Менсън в сексуално насилие


Пет жени обвиниха Мерилин Менсън в сексуално насилие

2860

Пет жени обвиниха Мерилин Менсън (Marilyn Manson) - eдин от най-предизвикателните артисти на световната алтърнатив рок сцена, в сексуален тормоз, известиха световните агенции.

Актрисата Евън Рейчъл Ууд заяве публично, че е жертва на насилие, упражнено върху нея от шок рокаджията, описвайки с подробности в Инстаграм какво точно е преживяла:  "Името на моя потисник е Брайън Уорнър, познат на света като Мерилин Менсън. Той започна да ме подготвя за това още като тийнейджърка и ме подложи на ужасяващо насилие в продължение на години". Тя подчертава, че повече няма да живее в страх от възмездие, клевети и шантажи. "Тук съм, за да разоблича този опасен човек и да потърся отговорност от компаниите, които му дават работа, преди той да разруши нечий друг живот. Заставам до всички жертви, които вече няма да мълчат", пише 33-годишната актриса, която е сред звездите в  поредицата "Западен свят" на HBO. По думите ѝ музикантът я манипулирал, за да му бъде вярна. Запознават се, когато тя е едва 19-годишна, а той - на 36. Както MySound.bg писа, двамата направиха връзката си публично достояние през 2007 г. Бяха сгодени за кратко преди да се разделят. През 2017 г. Ууд беше сред хилядите жени, идентифицирали се като жертви на сексуален тормоз на фона на движението #Аз също.
 
52-годишният Менсън отрече отправените му обвинения и ги определи като "отвратително изкривяване на действителността". "Моите интимни отношения винаги са били изцяло съгласувани с партньорките ми. Това е истината, без значение как и защо някои сега избират да изопачат миналото - написа той в профила си - Очевидно моето изкуство и животът ми отдавна предизвикват противоречия...  Независимо от това как или защо другите сега решават да пренапишат миналото, истината ще остане такава".

Заради разразилия се скандал обаче Мерилин вече е без звукозаписна компания зад гърба си -  Loma Vista Recordings прекрати договора си с него. "В светлината на обезспокоителни твърдения, изразени от Евън Рейчъл Ууд и други жени, които обвиниха Мерилин Менсън, че ги тормози, Loma Vista незабавно ще спре да популяризира последния му албум", се казва в изявлението на звукозаписната компания. Решено е и да не се работи с Менсън и по бъдещите му проекти. Неговите референции са премахнати от уебсайта на американския лейбъл. Музикантът започва сътрудничество с него през 2015 година, като издаде в каталога му три албума, последният от които - продуцираният от носителя на "Грами" Shooter Jennings "We Are Chaos", се появи през септември 2020 г.

Евън Рейчъл Ууд е лице на няколко кампании, които се борят с насилието над жени. През годините тя многократно е разказвала истории за насилствената връзка, в която се е озовала, като се предполага, че в тези истории става въпрос именно за Мерилин Менсън. По време на изслушване в Сената през 2019 година актрисата разказва как имала връзка с "мъж с харизма и много власт", която била изпълнена с емоционално, физическо и сексуално насилие. "Той ме лишаваше от храна, не ми позволяваше да спя, заплашваше ме. Караше ме да взимам наркотици и оставах дезориентирана дни наред", не скри тогава Ууд.

Освен Евън, Мерилин бе обвинен и от модела Сара МакНейли, според която той "многократно я е подлагал на мъчения", заключвал я е и я малтретират по всевъзможни начини. Ашли Линдзи Морган, която също имаше връзка с известния изпълнител, разказва, че връзката им била изпълнена със сексуално и физическо насилие. Третата жена е Ашли Уолтърс, която страда от посттравматичен стрес вследствие на връзката  ѝ с Менсън. "Брайън Уорнър трябва да отговаря за постъпките си",  настоява тя в Инстаграм. Четвъртата жена е на име Габриела и твърди, че Мерилин многократно я подлагал на физическо насилие, включително и по време на сексуалните им контакти, както и че редовно я снимал гола без нейно разрешение, а после изпращал снимките на непознати.

През 2018 година музикантът беше обвинен в изнасилване, случило се през 2011 г. Тогава обаче прокуратурата на Лос Анджелис така и не повдигна обвинение срещу него. В последните години Мерилин Менсън се изявява и като актьор в няколко касови телевизионни продукции.

Очаква се разследване на ФБР след отправените към звездата обвинения. В Холивуд обаче са категорични, че след вълната от разкрития за сексуални посегателства в света на киното, сега започва тази в музикалната гилдия, а Мерилин Менсън е дори банално и първо предположение за насилник, като след него ще излизат имената и на други.

Снимка: Los Angeles Times  

 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички