COVID-19: И Коачела отменен за пореден път


COVID-19: И Коачела отменен за пореден път

2665

Световноизвестният фестивал на музиката и изкуствата "Коачела" (Coachella), който трябваше да се проведе в Южна Калифорния през април тази година, бе отменен отново по решение на местните здравни власти заради пандемията от новия коронавирус, огласиха световните агенции, позовавайки се на Камерън Кайзер.

Представителят на здравните власти в Ривърсайд, Калифорния, съобщи в Twitter, че е подписал указ за отмяна на събитието. "Всички очакваме с нетърпение момента, в който ще може да бъде  проведено", отбелязва още Кайзер.

През март миналата година стана ясно, че големият фестивал няма да се проведе заради пандемията. Това беше първата отмяна на феста в неговата 20-годишна история. През юни той беше пренасочен за пролетта на 2021 г., а както става ясно, всъщност изобщо няма да се проведе и в близките месеци. По над половин милион души се събираха в калифорнийската пустиня преди пандемията. Сред изпълнителите в изданието му за 2020 година бяха Франк Оушън, Рейдж Агейнст Дъ Машийн и Травис Скот.

Фестивалът за кънтри музика "Стейджкоуч" също няма да се състои с цел намаляване вероятността от разпространение на новия коронавирус.

През последните два месеца в южните части на щата Калифорния регистрират ръст в заболяванията и смъртните случаи на COVID-19.

И други големи културни прояви в САЩ и по света бяха отложени или отменени заради нестихващата пандемия от коронавирус. Както MySound.bg писа, най-големият музикален фестивал на открито в света - британският "Гластънбъри", беше отменен за втора поредна година заради пандемията.

Кинофестивалът в Кан, който по традиция се провежда през май, беше пренасрочен за юли тази година.

Снимка: Syracuse.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички