Nocktern с още един член, пусна новия сингъл The Hound


Nocktern с още един член, пусна новия сингъл The Hound

3643

До представянето на албума "Scavengers" на Nocktern остават броени дни.

Както MySound.bg огласи своевременно, премиерата му ще се състои в столичната зала "Раковски 108" (още позната като "Пространство 108") на 15 май.

През последните седмици към музикантите се присъедини нов член в лицето на Дидо Пешев, който поема китарните партии. Познат от бандите Them Frequencies и Last Hope, както и като човека зад бранда Bare Hands Society, Дидо е най-подходящото допълнение към проекта. С обявяването на тази новина формацията пусна и най-новия си сингъл "The Hound", който е още една предварително разкрита частица от албума.

Със смесването на индъстриъл, индитроника и мелодични вокали, песента ни въвлича в история за гонитба между човека и неговата съвест. "The Hound" е по петите ни винаги, за да ни напомни за всички грешки и разочарования, метафоризирайки негативните остатъци от миналото, от които не сме успели да се освободим, разкриват музикантите.

На официалната премиера на "Scavengers" в зала "Раковски 108" ще прозвучат на живо всички 8 пиеси, включени в диска, ще видим за първи път визуализацията към ключовия едноименен запис, чийто трейлър излезе преди дни. За реализацията на това видео към екипа се включват продуцентските къщи 4lmntz, Crystal Frame и Arkigraf. Режисьор е Виктория Караколева, a актьори са Иван Бърнев и Аделия Оклепо. Гости на събитието ще бъдат Иван Шопов и Liltrip (Ангел Симитчиев, по-познат като Мytrip). То ще е цялостно допълнено от сценография и лед мапинг, създадени от Полина Герасимова.

Няколко дни преди концерта – на 12 май в Bare Hands Society, между 18.00 и 21.00 часа, ще можете да чуете албума предварително и да се снабдите със CD, с което ще получите и безплатен билет за официалното представяне на "Scavengers" на 15 май.

Официални партньори на събитието са Министерството на културата, "Музикаутор", EventEase, Bare Hands Society и КЕВА.

Nocktern (в състав Стоимен Стоянов, Борис Малеванов и Дидо Пешев) е група, която твори музика в жанровете алтернативен рок, съвременна класика, електроника, трип-хоп, ню джаз, филмова музика и други. Някои от имената, с които музикантите си партнират, са Иван Шопов, Иво Чалъков (Gravity Co) и Mytrip. В дискографията на Nocktern са три краткосвирещи албума – "No Sugar Added" (2016), "Pieces Оf Lyla" (2017) и "NoStalgia" (2020), като последният е лайв сет, записан с помощта на независимия български лейбъл за дроун и ембиънт музика Amek.

Още за събитието - тук:

http://bit.ly/nocktern_scavengers_event

Билети:

http://bit.ly/NockternAlbumPromo

Nocktern в
Spotify: http://bit.ly/nocktern
Bandcamp: http://bit.ly/nocktern_bandcamp
Soundcloud: http://bit.ly/nocktern_soundcloud
YouTube: http://bit.ly/nocktern_youtube
Facebook: http://bit.ly/nocktern_fb
Instagram: http://bit.ly/nocktern_ig

Снимка: Любомир Игнатов

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички