MySound.bg

Нова Генерация се събира в Joy Station на 19 февруари

06.02.16 / 00:02

Нова Генерация се събира в Joy Station на 19 февруари

Предстоящият концерт "Нова Генерация завинаги" ще зарадва верните фенове на обичаната българска ню уейв група в столичния клуб Joy Station от 20.00 ч. на 19 февруари.
 
На сцената ще се качат Катя, Мишо, Мони и Крис, за да изпълнят едни от най-популярните песни на Нова Генерация.
 
Музикантите ще бъдат подкрепени от своите приятели от групите Ревю, Абсолютно начинаещи, The Bedlam Club, Тонодеро и Kinky Romantic, както и от гост музикантите Димитър ВасилевНуфри, Тери, Даката и Насо Русков.
 
Музикантите, които ще вземат участие в концерта, са свързани с творчеството на Нова Генерация през годините и ще изпълнят освен авторска музика и познати парчета на водещата група.  
 
Още от своето начало през 1987, Нова Генерация повлиява на няколко поколения фенове с музиката си. Вдъхновението на групата идва от нейния основател и вокалист Димитър Воев, чиито текстове и музикален стил изпреварват времето си и оказват сериозно влияние в ню уейв звученето в България, създавайки ново – cold wave. Легендарните песни "Само двама", "Ледове", "Бездействие", "Студен живот", "Арлина", "Изповед", "Страх", остават завинаги в историята на българския ъндърграунд като едни от най-успешните алтернативни хитове, популярни и до днес.
 
На предстоящия концерт феновете ще се насладят на уникалната симбиоза от поетична и музикална стилистика, които превръщат групата в легенда и емблема на модерните музикални течения от началото на 90-те години у нас.
 
Билети могат да бъдат закупени през ePay.bg, на касите на Easypay, както и на място.
 
Събитието във Фейсбук:
 
https://www.facebook.com/events/1020712611319947