MySound.bg

Ясни първите артисти в програмата на Spice Music Festival 2021

20.10.20 / 00:01

Ясни първите артисти в програмата на Spice Music Festival 2021

Музиката на 90-те, на която хиляди танцуваха и се забавляваха това лято в Бургас, все още озвучава летните спомени, но подготовката за следващия Spice Music Festival вече е в разгара си.

Датите са определени – 6, 7 и 8 август 2021 година. Мястото отново е пристанището в Бургас.

"Вярваме, че ограниченията през следващото лято ще бъдат сведени до минимум и този път фестивалната зона ще бъде разширена до максималния си капацитет от 15 000 души", споделя Николай Тодоров - Ник, организатор на фестивала. А гаранция за доброто настроение и неповторими преживявания ще бъдат артистите, които ще изненадат приятно многобройните си почитатели със своите емблематични хитове. Ето и първите от тях, които вече са потвърдили участието си.

Maxi Jazz, основателят и неповторим глас на  култовите Faithless - ако все още някой се съмнява, че "God Is A DJ", ще има възможността да се увери в това лично по време на Spice Music Festival 2021. Гуруто на електронната сцена от 90–те е подготвил 90-минутен сет на живо, като през това време ще изпее най-популярните парчета на формацията, сред които "Insomnia", "God Is A DJ", "Salva Mea" и "We Come One".

Stereo MC's са втората голяма изненада за феновете на алтернативния хип-хоп и електронната музика от края на миналия век. Знаменитите британци (на снимката) ще пристигнат в пълен състав за концерт на живо с хитовете "Connected", "Step It Up", "Elevate My Mind" и "Creation" ще озвучат бургаския залив.

Финландците Bomfunk MC`s, които не успяха да пристигнат тази година, са още по-мотивирани да се представят за първи път пред българска публика. Незабравимото "Freestyler" от 1999 г. ще бъде в основата на техния лайв. Освен това ще прозвучат и някои от новите им парчета, с които ще обиколят Европа през следващото лято.

Ако мислите, че изненадите свършват дотук, подгответе се, защото "лошото момче" на американския рап Coolio идва специално за третото издание на фестивала. Едва ли има някой, който да не е чувал един от непреходните хитове на 90-те - "Gangsta's Paradise". Но този път близо час рапърът ще ни забавлява под съпровода на новата си група с живи барабани, китари и  интересни аранжименти.

Организаторите ще спазят обещанието си и артистите, които бяха възпрепятствани да пристигнат за изданието на събитието през август, вече са потвърдени за 2021 година. Това са любимците на българската публика C-Block, германската евроденс формация Masterboy, все така завладяващият хип-хопър Nana и Vengaboys от Нидерландия.

"Това са само първите артисти, които с огромно удоволствие можем да обявим - споделя Николай ТодоровНик, организатор на фестивала - От една страна ще спазим обещанието си да видим тези, които не пристигнаха това лято, а от друга се стремим да разширим както стилово, така и концептуално следващото ни издание. Очаквайте още суперновини в следващите седмици".

До момента промо билети се продават на цена от 89 лв. за трите дни, като след обявяването на първите изпълнители, тази цена ще бъде в сила за още само 1 000 промо билета. След това тя ще бъде променена. Тридневен билет за Spice Music Festival 2021 - онлайн от EpayGo и в мрежата на EasyPay в цялата страна.

Запазете отсега 6, 7 и 8 август за Spice Music Festival, защото и през следващото лято това ще е едно от най-големите музикални събития в Европа, приканиха организаторите.

Събитието се организира от "Културно-масова дейност" ЕООД с ексклузивната медийна подкрепа на радио Energy – станция № 1 за музика от 90-те.

Spice Music Festival в Instagram