MySound.bg

Стефан Диомов написа Белите и черни клавиши на моя живот

03.12.20 / 00:00

Стефан Диомов написа Белите и черни клавиши на моя живот

Истории от своя живот събра корифеят на шлагерната песен Стефан Диомов в автобиографията си "Белите и черни клавиши на моя живот", която се появи в каталога на издателство "Знаци".

Маестрото разказва, че е започнал музикалната си кариера с един акордеон, канен да свири на празници. Спомня си за годините с Фамилия Тоника, за събирането им и разделите през годините, различни случки и поводите за създаването на любими песни. А сега се кани да подбере в троен албум 60 песни, които още са в сърцата на меломаните.

Бащата на Тоника обяснява, че заглавието "Белите и черни клавиши на моя живот" е метафора, която използва заради победите и разочарованията в живота му.

"Харесвам тази книга! Чете се леко и с голям интерес. Харесва ми чувството за хумор - деликатно, ненатрапчиво. Харесва ми емоцията, която е заразителна. Харесва ми отдадеността на музиката, която се усеща. Тя просто извира от всяка страница и очевидно е същината в живота на Маестрото. Харесва ми признанието към хората, които са неслучайно в тази лична история - семейството, приятелите, учителите, музикантите, поетите... Не са пропуснати събитията от значение за националната и европейска култура", пише издателката Румяна Емануилиду.         

Стефан Диомов е роден на 16 февруари 1945 г. в Бургас. Ръководител на групите Тоника, Тоника СВ, Магистрали, Горещ пясък, Фамилия Тоника, Петте сезона. Написал е десетки шлагерни песни, някои от които добиват широка популярност. Автор е на театрална и филмова музика, на много известни детски и коледни песни. Дългогодишен музикален директор на фестивала "Бургас и морето". Наричат го ласкаво Татко Диомов.

За него песента е най-добрият начин за изразяване и общуване между хората.