MySound.bg

Най-доброто на P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

19.02.21 / 00:01

Най-доброто на P.I.F. в двоен албум от Слънчеви и Облачни песни

Група P.I.F. ще пусне сборен албум със своите най-добри Слънчеви и Облачни песни, а премиерата на колекцията предстои на 26 февруари.

В двойния диск са намерили място поетични саундтраци на тъгата, сред които "Приказка", "Невидимо дете" и "Обещавам", както и събуждащи усмивката мелодии като "Юли", "Колело" и "Вали".

Албумът вече е достъпен за предварителна продажба в онлайн магазина на издателя "Монте Мюзик", което дава възможност на феновете на групата да станат едни от първите му притежатели (http://montemusic.net/nay-dobroto-ot-p-i-f-cd). Проектът е подкрепен медийно от "БГ Радио" и Z-Rock.
 
Колекцията CD 1 "Облачно" и CD 2 "Слънчево" излиза два месеца след като Димо Стоянов изгуби битката с коронавируса. Смъртта му разтърси артистичната гилдия у нас, а огромната вълна на съпричастност в обществото към съпругата му Люба Пиперова и двете му дъщери - на 1 и на 6 годинки, надмина не само очакванията, но и медийната популярност на групата.

"Шокът от загубата му ни остави безмълвни. Липсата му отвори в нас емоционална дупка за цял живот", споделя Иван Велков, китарист и ядро на състава от самото му основаване. "Едно от първите решения, които взехме с момчетата и с Люба след цялата случка, бе да издадем този Best Of в памет на Димо. Вярваме, че публиката ще го приеме като празник на всичко, което беше той – светла душа, изключителен приятел, артист, който твореше без его. Той никога не се е смятал за рок звезда. Обичаше да казва, че работи "ощастливител", добавя Иван.

За фен базата на P.I.F. двойният сборен албум ще бъде истинска колекционерска придобивка, тъй като в търговската мрежа дискографията на групата отдавна е изчерпана и да намериш на физически носител някой от петте ѝ проекта до момента е почти невъзможно.

В двойното CD с най-добрите слънчеви и облачни парчета на P.I.F. влизат общо 30 заглавия, сред които и новият сингъл на бандата "Дуел". Видеото (в YouTube на http://youtu.be/jnywEJN2frI) е заснето преди време както винаги на принципа "от приятели за приятели" на групата и е последното неизлъчвано с участието на незаменимия ѝ фронтмен Димо Стоянов.  

През май музикалното му наследство ще се увеличи с новия албум P.I.F. 6, чиито вокали артистът записва в домашното си студио буквално до момента преди да бъде хоспитализран.