MySound.bg

Историята с Кондьо и дискотека "Веселина" съвсем замириса

19.06.07 / 12:12

Историята с Кондьо и дискотека "Веселина" съвсем замириса

Случаят с фолкпевеца Кондьо, който излежава присъда за сводничество, но трябваше да пее на откриването на дискотека в Бургас миналия уикенд, започна да придобива скандално измерение след като бе разтръбен от медиите и се наложи държавни органи да вземат отношение по него.

Шефът на Дирекцията на затворите Петър Василев е издал забрана Кондьо да бъде пуснат от бургаския затвор, за да открива местната дискотека "Вселена", съобщи зам.-министърът на правосъдието Димитър Бонгалов пред вестник „Сега“ http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2676§ionid=2&id=000 0404.

"Поръчал съм докладна и след като я получа, ще преценим как да процедираме по този случай и дали ще има наказания", каза министърът.

Бонгалов разпоредил проверка на скандала, която установила, че затворническият шеф Деян Костов е смятал да пусне фолкзвездата въз основа на един "хвърчащ лист".

В сряда Кондьо сам подал молба за отпуск за петък, събота и неделя. Поводът официално бил да се види с жена си, преди тя да замине на работа в Гърция. Не споменавал нищо за концерт. Отгоре шефът на затвора резюлирал с "да" и без да издаде заповед за отпуск, бил готов да пусне певеца, разказа Бонгалов.

Зам.-министърът все пак допусна, че когато в затвора има известни певци, би могло да се използва таланта им, но само след официален договор между затворническите власти и съответната мениджърска агенция. В случая не е имало договор с варненската фирма "Биг брадър клуб", която менажира дискотеката.