MySound.bg

E.P.M.D. на хип-хоп десант в София

26.02.09 / 16:02

E.P.M.D. на хип-хоп десант в София

E.P.M.D. ще имат концерт в столичната зала "Универсиада" на 26 февруари.

Купонът стартира в 20 ч., съобщиха организаторите - "София Мюзик Ентърпрайсис".  

Ерик Шърман и Париш Смит, по-известни като E.P.M.D., са членове на една от най-успешните хип-хоп формации на всички времена. МС-та от Лонг Айлънд се събират в далечната 1986, когато започват да рапират заедно. Интересното име, което си избират, всъщност е игра на думи, която в буквален превод означава: „Ерик и Париш правят долари” (“Erick and Parrish Making Dollars”).

Първият албум на талантливите нюйоркчани директно ги изстрелва на върха на музикалните класации, а парчето "Strictly Business" превзема всички хип-хоп класации за броени дни. В него са ползвани семпли от мегахита на Боб Марли "I Shot The Sheriff" и това допълнително насочва вниманието към групата.

Дебютният албум на тандема, както и последвалият го сингъл - “Unfinished Business”, се разпродава над 500 000 копия. Само година след това групата издава своя втори диск, който следва успеха на първия. В него специално участие взема небезивестния Кей Соло, който прави заедно с Ерик и Париш хита “Knick Knack Patty Wack”. 

В следващите проекти на Ерик и Париш, сред които са суперуспешните албуми “Business Never Personal”, “Back in Business” и “Out of Business”, се подвизават легенди на черните ритми като Ел Ел Куул Джей, Дас И Еф Екс, Лейди Лък, Кийт Мъри, Бъста Раймс, Редмен и  Метод Мен.

Сред най-големите хитове на рапърите от E.P.M.D. са парчетата "Crossover", "It's My Thing", "So Wat Cha Sayin'", "Rampage" и много други.

В началото на месец декември 2008 на пазара официално излезе най-новият албум на групата - “We Mean Business”. Продуктът е поредното доказателство, че двамата продължават да правят качествена музика и да печелят популярност по цял свят с интригуващия си саунд.

Именитият дует за първи път в историята на световния хип-хоп използва семплите, които днес присъстват в най-силните хитове на артисти от висшата лига като Джей-Зи и Ди.Ем.Екс.

Много от най-добрите продуценти разчитат на старите бийтове на E.P.M.D., за да направят нови хитове. Чартбъстърите “It’s My Thing”,  “You’re  Customer”, “So Wat Cha Sayin’”, “Crossover” и “Headbanger” неоспоримо нареждат нюйоркския тандем сред най-популярните рап групи на всички времена.

Билетите ще бъдат в продажба от сряда, 14 януари, на цени от 30 лева – по предварителна продажба и 40 лева в деня на концерта.

Те могат да бъдат закупени от Билетен център, НДК, в магазините "Вижън", към "Евро-Български културен център", "Булскай Травъл", "Евротур", "УТА", "Тур Фор Фън", София, "Саунгардън", Бургас, Мюзик Център, Пловдив, "Млад техник", Сливен, "Медуза", Велико Търново, от касите на "Тикетпро", България, и неговите партньори, както и онлайн на адрес www.ticketpro.bg