Създателите на електро суинга Parov Stelar с първи концерт у нас


Създателите на електро суинга Parov Stelar с първи концерт у нас

5797

Създателят на електро суинга - Parov Stelar,  заедно с неговата банда пристигат в България по покана на ирландското уиски Bushmills със съдействието на ParkLive.

Първият концерт у нас на The Parov Stelar Band е в Sofia Live Club на 12 ноември.

Шоуто е специален подарък за всички меломани с афинитет към качествената музика. Затова и слоганът на вечерта е "Bushmills Brothers - откакто музиката ни събра".

Брандът ще продължава да организира музикални събития с висока меломанска стойност.

Идеологът на Parov Stelar е Маркус Фюредер (Marcus Füreder). След като издава няколко записа със собственото си име, той основава лейбъла Etage Noir Recordings през 2003. От този момент нататък всяко негово творение е под псевдонима Parov Stelar. Албумите "KissKiss" и "Rough Cuts" изстрелват проекта на върха на международната електронна сцена. Заради своя неконвенционален подход при правене на музика и неповторим усет за звукова естетика, Parov си спечелва признанието на своите колеги и репутацията на създател на нов жанр, наречен „електро суинг”. През 2005 той решава да добави и бенд към своите живи изпълнения, превръщайки всяко свое участие в атрактивно и динамично шоу.

Автентичен и съчетаващ традиция и модерност, Parov се отличава със своя характерен микс от джаз и суинг семпли, вплетени в електронната музика.

Билети - в мрежата на Eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички