Скилър и Мария Илчева в Ноктюрно – от прахта до сиянието


Скилър и Мария Илчева в Ноктюрно – от прахта до сиянието

7650

Мултижанровият пърформанс "Ноктюрно–от прахта до сиянието" ще се играе в ново пространство, този път в центъра на София.
 
След предпремиерните и премиерните представления в галерия "Индустриална" през 2010, вече ще можем да гледаме спектакъла в Софийска градска художествена галерия.

Първата дата е довечера, 24 януари, начало - 19.00 часа.
 
Номинациите за тазгодишните награди на Съюза на артистите в България – "Икар" 2011, бяха обявени наскоро.

Продукцията на Сдружение за съвременно алтернативно изкуство "По действителен случай" - "Ноктюрно – от прахта до сиянието", е поощрена в категорията за авторска музика в лицето на Александър Деянов- Скилър (Skiller) и Мария Илчева (двамата на снимката).

Това е втората номинация на сдружението, след като през 2009 актрисата Ирина Дочева-Голева получи наградата "Икар" за дебют за ролята си в представлението "Пеперудите са всъщност изтребители".

Спектакълът "Ноктюрно - от прахта до сиянието" среща съвременната българска драматургия с актьорска игра, модерен танц и хореография, бийтбокс и музика на живо.

В представлението участват актьорите Ирина Голева и Огнян Голев, бийтбоксърът Скилър и контрабасистката Мария Илчева.

Идеята за "Ноктюрно – от прахта до сиянието" се ражда през пролетта на 2009, когато темата за съединението на двама души започва да вълнува авторите. Това дава началото на техните изследвания по темата.

Ноктюрното  е класическа триделна музикална форма с бавно темпо, ускорена средна част и множество мелодични украшения. Подобен е ритъмът и структурата и на пиесата.

В първата й част авторите изследват баналните, битовите страни в отношенията на двама души, обикновените прашни проблеми, съпътстващи всяка връзка. Втората  е посветена на хората-тресчици, мятани насам-натам от бурните води на неподвластни на тях събития – икономиката, политиката и други. В третата пък се открива съединението между двамата – по-силно дори от любовта.

Текстовете на "Ноктюрно" са специално написани от актьорите и ghostdog в процес на изследване по темата. Звуковата среда и музиката са резултат от съвместната работа на екипа и Скилър и Мария Илчева. В хореографията участва с идеи и Ивайло Димитров.

Прахта и сиянието отразяват вижданията на авторите на пиесата за пътя към и след любовта.

Следващото представление на "Ноктюрно – от прахта до сиянието" ще се състои в рамките на Софийски театрален салон отново в СГХГ на 21 март.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички