Поезията на Хулио Кортасар в пънк и джаз


Поезията на Хулио Кортасар в пънк и джаз

8352

Вечер, посветена на Хулио Кортасар, ще се състои в Първо студио на БНР от 21.30 ч. довечера.

Първото издание на "Аларма Пънк Джаз" за 2011 ще протече като литературно-музикален пърформънс не само на живо, но и на вълните на програма "Христо Ботев", както обикновено, припомниха организаторите.
  
Хепънингът, съвместна продукция на фестивала "Аларма Пънк Джаз" и издателите на Хулио Кортасар ("Агата-А"), ще включва не само поезия от сбирката, която излезе в превод на Стефка Кожухарова миналата есен, но и всякакви други текстове и фрагменти от текстове на Кортасар – за кронопи и фами, за мечоци от тръбите, за междуетажия и писари, за тигрополагания, саксофонисти и така нататък. Въпреки официално да не се водят поезия, те се нареждат сред най-поетичните писания в цялата литература на ХХ век.

Четенето на Кортасар ще се предава пряко в ефир под формата на своеобразен аудиовизуален джем-сешън – с участието на джаз триото на Росен Захариев-Роко (тромпет, перкусии), Георги Дончев (бас, перкусии) (на снимката) и Александър Евтимов-Шаманчето (перкусии, глас), преводачите на Кортасар - Румен Стоянов, Стефка Кожухарова и Мария Пачкова и множество знайни и незнайни поети, художници, актьори, радиоводещи, музиканти и всякакви други кронопи, чувстващи и честващи писателя по своя си начин.

Входът е свободен (с пънк каса за доброволни дарения за фестивала) и това е единственото "указание", ако трябва да използваме езика на Кортасар, от което се нуждаете – всичко останало го оставяме на интуицията и въображението ви, обясниха инициаторите.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички