Косара Марчинкова отлита с новия си кънтри албум за САЩ


Косара Марчинкова отлита с новия си кънтри албум за САЩ

6431

Косара Марчинкова, една от малкото български певци, изявяващи се в стила кънтри-ен-уестърн, пусна нов албум преди заминаването си в САЩ.

Дискът, наречен "Основите", ще бъде представен столичния клуб "Гранд де Лукс" от 19.30 ч. утре, 1 март.

Вход свободен за журналисти и почитатели, обявиха организаторите. В програмата ще участват кънтри изпълнителката Лили Друмева, Джина Иванова и Роси Кирилова, чиито първи записи са в същия стил.

Марчинкова избира 10 от най-любимите си песни от златната класика на кънтрито, които записва в свои версии и по аранжимент на Бойко Петков, музикант от ню уейв групата Клас. За да направи кавърверсиите, вокалистката откупува официално правата на оригиналите от съответните музикални лейбъли.

"Кънтрито задължително се изпълнява на английски", споделя Косара, която владее перфектно езика. В продукцията са и няколко нейни авторски песни, както и на Бойко Петков.

По съвпадение албумът излиза дни преди заминаването на Косара Марчинкова за САЩ. Международна фирма, в която тя работи в областта на комуникациите и корпоративната социална отговорност, я изпраща да оглави същия отдел в офисите им в САЩ и Канада.

"Не си поставям за цел да емигрирам. Завършила съм висше образование в САЩ и никой не ми вярваше тогава, че ще се върна”, споделя дъщерята на  дуета Стефка БероваЙордан Марчинков.

Тя тръгва по стъпките на родителите си още в 10-и клас, без да е насърчавана от тях. Първите си концертни изяви осъществява през 1989. Дебютният й албум "Добре дошла" излиза през 1997.

"Музиката за мен е професионално хоби. Пея само за удоволствие – на себе си и на хората, които ме харесват", споделя Косара, която има записан и дуетен албум с майка си Стефка Берова, припомня агенция "ПроФайл".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички