DJ Cheeba завърта в столичния клуб Mixtape 5


DJ Cheeba завърта в столичния клуб Mixtape 5

5221

DJ Cheeba ще пуска в столичния клуб Mixtape 5 от 21 часа довечера.

Гостът, наречен още The Detective of Perspective, представя актуалния саунд от Бристол - в пълния му блясък и купонджийска тръпка.

Известен със способността си да използва силата на зрението и звука в опустошителна вълна, Cheeba притежава и техническо майсторство, знанията и дързостта да събере всичко това в едно. Той поема на соло мисия, в която реже, поставя, премества или манипулира каквото и да е или всичко, което сте виждали, чували или представяли - тоест, пригответе се за стопяване на мозъчни клетки, тъй като диджеят със сигурност не е вашият стандартен музикален селектор, поясниха организаторите.

Cheeba получава реномираното отличие на Solid Steel - "Solid Steel Mix Оf The Year", през 2008 благодарение на изместващ жанровата традиция микс - "The Case Оf The Missing Records". Това го довежда до знатната редица на Ninja Tune, където е поканен да се присъедни към легенди като Колдкът (Coldcut) и DJ Фууд (DJ Food). С помощта на тази мощна платформа за музика, Cheeba бързо набира фенове по света и буквално успява да стигне навсякъде и да изненада публиката с трудни сетове и интригуваща креативност.

Той успява да събори някои отдавна заложени стени и прогресира с компилациите си, като използва стандартни грамофони и Serato Video SL софтуер за манипулация на видеообрази чрез истински винилови плочи. Д

опълнителната картина от камери, както и FX ефектите, само допринасят за резултата. Части от стари игрални филми, ремиски или музикални видеоклипове са на пръв поглед безпроблемно нахвърлени заедно във вдъхновяваща видеоманипулация, анимация и още куп визуални удоволствия. Всеки трак е ремиксиран или пренаправен всяко видео, създадено от самия диджей; скритите послания са многопластови и са навсякъде... подвижните кадри крият препратки към музиката.

Cheeba прекарва последните 12 месеца в тъмна стая, където репетира и усъвършенства най-сложните диджейски похвати.

Още - на:

http://www.facebook.com/event.php?eid=200172566669248

http://vimeo.com/6489862

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички