Стоян Янкулов гърми солово и с банди в Торонто


Стоян Янкулов гърми солово и с банди в Торонто

5405

Фестивалът на българските изкуства - своебразно продължение на Българския културен фестивал, който бе започнат в Торонто преди няколко години, ще има своето поредно издание и през 2011.

Официалното му откриване е днес, 26 април.

Един от най-обичаните български музиканти - Стоян Янкулов, ще бъде специален гост в редовните семинари на танцов състав "Игранка" в църквата "Св. Св. Кирил и Методий" в Торонто. Оги Цолов - емблематичен певец на групите Фактор и Елит и изпълнител на хитовете "Приятели" и "Главната улица" ще забие акустично заедно със Стоян Янкулов (ударни) и Пърси Траянов (клавишни).

Произведения от световната оперна класика, песни от български и западноевропейски композитори ще бъдат представени от местни изпълнители и гости на фестивала. А изключителното джаз трио: Стоян Янкулов и братя Александър и Константин Владигерови ще закрият музикалната част с експлозия на ритми, различни стилове и импровизиран звук.

В края на вечерта ще бъде прожектиран филмът "Лице в лице с Агрипина" на Найо Тицин с участието на Александрина Пендачанска.

Фестивалът се организира от комитет професионалисти, осъществяващи  събитието в сътрудничество с Генералното консулство на Република България в Торонто, както и на македоно-българските православни църкви в Торонто - "Св. Св. Кирил и Методий", "Св. Георги" и" Света Троица" и на Българската православна църква в Брамптън - "Свети Димитър".

Фестивалът е подкрепен от и се организира съвместно с BALKANTО Ltd.

Главният координатор и инициатор на идеята за български фестивал в Торонто е Елица Йордановa, която е също музикант, диригент и учител.

Пълната програма и повече информация - на:

www.BulgarianArtsFestival.com

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички