София ще танцува латино, хип-хоп и брейк повече от седмица


София ще танцува латино, хип-хоп и брейк повече от седмица

6030

Памбос Агапиу ще форсира купона на петото издание на традиционния пролетен латино карнавал.

Фиестата започва на столичния площад "Александър Батенберг" (на паркинга пред БНБ) в 17 часа тази събота, 30 април.

Карнавалът ще прерасне в международен фестивал с участие на повече от 5000 танцьори, който ще продължи до 8 май.

Тази година танцовото шествие ще се установи на пешеходната зона на бул. "Витоша", където представленията ще продължат от 18.00 до 20.00 часа. Три "танцуващи" камиона като импровизирани сцени ще пресекат центъра на София. Няколко часа на безгрижие и неповторимо веселие ще подарят горещите танцьори на минувачите. Една от сцените на колела ще даде началото на Седмия международен танцов фестивал, който ще се проведе в столицата от 6 до 8 май. Вторият камион ще предложи The Voice Open Dance Stage, побирайки всички хип-хоп и брейк танцьори. Третата подвижна сцена ще бъде за изява на Столична община и Pambos Dancing Center.

Участие ще вземат и софийските школи The Center (хип-хоп), MakosaNostra (брейк денс), Street Salseros, Palante, Salsa Ritmo, Salsa La Vista, Dance Academy и много други.

Веднага след карнавала на 30 април танцовата щафета ще поемат участниците в Седмия международен танцов фестивал, който започва още в петък, 5 май, и ще продължи до 8 май. Двете мероприятия са част от календара на културните събития на Столична община. За седми път в София отново ще се съберат най-изкусните и изявени танцьори и инструктори в латино танците, хип-хоп и брейк музиката и MTV танците.
 
Изявата се организира от "Фиеста Тийм" и е предназначена едновременно както за любители, активно занимаващи се с танцуване, така и за хора, които са почитатели на тези жанрове музика или просто искат да се запознаят с тях.

Дневната програма пределага възможност за обогатяване на танцовата култура и умения на посетителите с уроци по хип-хоп, брейк, contemporary, MTV танци, салса, бачата, регетон, меренге, зук, кизомба и други. Уъркшопите ще са разделени на различни нива на танцуване, така че дори и никога да не сте пробвали стъпките на някой от тези танци, ще се докоснете до тайната и вълшебството на ритмите, поясняват организаторите.

За първи път  в историята на фестивала ще бъдат проведени и уроци на открито на площада пред НДК в рамките на The Voice Open Dance Stage. Заниманията ще бъдат абсолютно безплатни за всички желаещи да се включат. Така магията на танца ще привлече случайни хора и минувачи, на които този тип изкуство доставя удоволствие.

Предвиждат се парти зали със салса, карибска музика, хип-хоп и брейк. Всеки ще може да стане свидетел на сближаващата сила на танца, за която  националността, социалният статус, езикът или културата нямат никакво значение за общуването между хората. Вечерите са посветени на интересни шоу програми, състезания и диджейски партита.

Пропуски на цени между между 10 и 30 лева могат да бъдат закупени от Билетната каса на НДК и чрез www.eventim.bg

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички