Епохата на ранния джаз възкръсва в бар Фабрик


Епохата на ранния джаз възкръсва в бар Фабрик

5069

Поредното издание на Jazz Fabric Live предстои в пловдивския бар "Фабрик" от 22 часа довечера.

Проектът VB Hot Jazztet ще се представи в състав: Александър Куманов – банджо, китара, вокал, Благой Гешев – цугтромбон, Александър Леков – контрабас и Венци Благоев – тромпет, перкусии.

Искало ли ви се е да се пренесете почти век назад? Да подишате във времето, когато мъжете носят светли шапки, бели ризи, шарени елечета и задължителните тиранти, а жените отхвърлят строгите дрехи и с удоволствие обличат рокли, показващи красотата на ханша и деколтето... Времето на диксиленда и суинга – с лудешките танци, загадъчните червени устни и белите ръкавици, предизвикателно държащи секси цигаре...  

Епохата на ранния джаз възкръсва в поредния жив джаз-вторник в бар "Фабрик". Облечете се за суинг, за да сте в такт с емоцията на неустоимия тромпет на Луис Армстронг в "When The Saints Go Marching In". VB Hot Jazztet ще разгорещят присъстващите с едни от най-виталните и щастливи пиеси в историята на джаза. Няма как да останете безучастни към енергията и усмивката на тази музика, затова приятелски ви предупреждаваме да подберете и най-удобните за танци обувки, обявиха организаторите.

Александър Куманов е кореняк пловдивчанин, забележителен банджист и китарист, вероятно най-суингиращият вокал по нашите ширини. Започва с биг бенд Родина на Стефан Пехливанов.Свири в Рагтайм бенда на СУ заедно с Венци Благоев, с който са неизменни участници в младежките джаз срещи в Пловдив. По-късно работят заедно в диксиленд в Германия. Куманов няколко години се изявява със собствена  дикси формация в Корея, този път с Благой Гешев. Макар кариерата му като класически музикант в Пловдивската опера да го държи малко встрани от джазовата сцена, Благой е един от най-завладяващите ни интерпретатори на традиционния диксиленд и суинг. Завършва джаз отдела на Държавната музикална академия през 1993 и оттогава живее и работи в Пловдив. В периода 2003–2005 г. е тромбонист на Trixie Dixie, с които участва на няколко джаз фестивала у нас. Постоянен член на квартет Интро и на Биг бенд Пловдив от 2006. В местния биг бенд свири и Александър Леков, добре познат на всички джаз сцени в Града на тепетата.

Лидерът на VB Hot Jazztet Венци Благоев също няма нужда от представяне. Достатъчно е да кажем, че джазът е неговото Аз.

Вход: 5 лв.

Дрескод: Dixie

Бар "Фабрик" е на улица "Отец Паисий" 31

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички